Υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» γύρω από σουπερμάρκετ στα Εξάρχεια

0
9

 

Υπηρεσιακή διαταγή για τη φύλαξη σουπερμάρκετ στα Εξάρχεια από υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» δόθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ύστερα από κύμα ληστειών και κλοπών που σήμαναν συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλα και μικρά σουπερμάρκετ γίνονται στόχος ενόπλων μπροστά στα μάτια πελατών και περαστικών. Απέναντι στον κίνδυνο μεγάλες αλυσίδες να εγκαταλείψουν την περιοχή με αποτέλεσμα την ένταση της γκετοποίησης, η Αστυνομία έλαβε έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη «οικονομικών στόχων» στα Εξάρχεια.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν επίθεση ενόπλων στις 5 Ιουλίου 2016 (ημέρα Τρίτη) σε σουπερμάρκετ της οδού Καλλιδρομίου. Δύο άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στις 19.30 το απόγευμα στο κατάστημα, απείλησαν υπαλλήλους με πιστόλια, άδειασαν δύο ταμεία και διέφυγαν με μοτοσικλέτες.

Σοβαρά εξετάζεται η μαρτυρία (η οποία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί), σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της ληστείας, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων έξω από το κατάστημα, βρίσκονταν άτομα που κρατούσαν μπουκάλια (πιθανότατα βόμβες μολότωφ).

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Την ίδια εβδομάδα έγιναν ακόμη δύο ληστείες στην περιοχή. Το επόμενο διάστημα αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων. Για τη φύλαξη των «οικονομικών στόχων» επιστρατεύτηκαν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) που περιπολούν περιμετρικά από σούπερ μάρκετ, μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ο» (πρώην Δέλτα) που λειτουργούν ως στατική δύναμη και μία διμοιρία των ΜΑΤ που είναι τοποθετημένη σε κοντινή απόσταση από σούπερ μάρκετ.

Βασικός στόχος είναι η φύλαξη τουλάχιστον τριών καταστημάτων στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ζωοδόχου Πηγής και Καλλιδρομίου. Σε ένα μάλιστα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας έχουν τοποθετηθεί άνδρες της Ασφαλείας. Κύριο μέλημα της Αστυνομίας είναι οι δυνάμεις να λειτουργήσουν αποτρεπτικά αλλά και να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση νέας επίθεσης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να αξιοποιήσουν και το πληροφοριακό τους δίκτυο, προκειμένου να τοποθετηθούν στοχευμένα «αφανείς» δυνάμεις σε σημεία όπου εκτιμάται ότι θα γίνουν ξανά στόχος συμμοριών.

Τα Εξάρχεια είναι μία περιοχή που χαρακτηρίζεται ως «επιβαρυμμένη» από περιστατικά εγκληματικότητας, καθώς όλο το βάρος των Αρχών πέφτει στην αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη πρόληψη για τις ληστείες και τις κλοπές. Τα περιστατικά που καταγγέλλονται ότι έγιναν σε δρόμους γύρω από την πλατεία είναι εξαιρετικά δύσκολο να διερευνηθούν σε βάθος, καθώς η πρόσβαση ενστόλων είναι σχεδόν αδύνατη.


Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here