Υπό κράτηση 103 βαθμοφόροι αξιωματικοί – Υπό διαθεσιμότητα 7.850 αστυνομικοί

0
2

 

Σε διαθεσιμότητα τίθενται 7.850 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και αξιωματικοί σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι εκκαθαρίσεις γίνονται μετά τη σχετική οδηγία της γενικής ασφάλειας η οποία έχει στείλει στις νομαρχίες τον κατάλογο των αστυνομικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Όλη τη νύχτα οι αστυνομικοί παρέδιδαν τα όπλα και τις ταυτότητές τους, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει και η δικαστική τους δίωξη.

Επιπλέον, όσον αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγινε γνωστό ότι 103 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί έχουν ήδη τεθεί υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι τουρκικές Αρχές για το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής, σύμφωνα με το Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο παραθέτει έναν λεπτομερή κατάλογο με τα ονόματά τους, οι υψηλόβαθμοι αυτοί αξιωματικοί προέρχονται από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων και από όλη τη χώρα.

Αυτοί είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 290 ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here