Υπό πολιορκία η σήραγγα της Μάγχης από μετανάστες

0
12

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα η σήραγγα της Μάγχης πολιορκήθηκε από εκατοντάδες μετανάστες  που επιχείρησαν να περάσουν τους φράχτες και να σκαρφαλώσουν στα τραίνα με προορισμό το Κεντ της Βρετανίας.

Την ώρα που ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ότι «θα κάνει τα πάντα» για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, Βρετανοί βουλευτές καλούν το στρατό να αποκαταστήσει την τάξη, επειδή οι γαλλικές αρχές έχουν «χάσει τον έλεγχο» και η μεταναστευτική κρίση έχει κλιμακωθεί δραματικά.

Τη Δευτέρα το βράδυ, περισσότεροι από 2.000 μετανάστες προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να περάσουν τον φράκτη ασφαλείας του τερματικού σταθμού του Eurostar.

Ενας Γάλλος αστυνομικός που περιπολούσε στον αυτοκινητόδρομο δήλωσε: «Είμαστε εντελώς συγκλονισμένοι. Γίνεται όλο και χειρότερο. Στην τερματική σήραγγα της Μάγχης το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους παραλάβουμε και στη συνέχεια να τους αφήσουμε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά. Δεν μπορούμε να τους συλλάβουμε».

Οι υπεύθυνοι του Eurotunnel αναφέρουν ότι έχουν σταματήσει τουλάχιστον 37.000 απόπειρες εισροής μεταναστών από τον περασμένο Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, ανθρωπιστικές οργανώσεις αντιδρούν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού της Βρετανίας περί σχεδίου περίφραξης μήκους 1,2 μιλίων γύρω από την σιδηροδρομική αποβάθρα στο Κοκέλ της γαλλικής ακτής, έως το τέλος του μήνα.

Όπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση Κάμερον περιορίζεται σε μέτρα αστυνομικής φύσης, αγνοώντας τις ανάγκες ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους, που μαστίζονται από πολεμικές συρράξεις και ανθρωπιστικές κρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here