Υπό τη στενή παρακολούθηση του Βερολίνου οι διαπραγματεύσεις

0
8

 

Πολύ προσεκτικά θα παρακολουθεί το Βερολίνο την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα. Αναμένει μάλιστα ότι οι συνομιλίες θα είναι δύσκολες.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς αναφέρθηκε σε χθεσινές δηλώσεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι έχει συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

«Η Βουλή των Ελλήνων ήδη ψήφισε τα πρώτα προαπαιτούμενα και αναμένουμε να ψηφίσει περαιτέρω μέτρα την Τετάρτη. Πάνω σε αυτό επικεντρώνει την προσοχή της η κυβέρνηση – περιμένουμε βεβαίως και δύσκολες διαπραγματεύσεις – ώστε να τηρηθεί αυτός ο σαφής οδικός χάρτης», ανέφερε η εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε, με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης – γέφυρας.

Αρνήθηκε, ωστόσο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την έναρξη ή την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, καθώς, όπως είπε, αυτές διεξάγονται από τους τρεις θεσμούς.

«Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς θα παρακολουθούμε την διαδικασία πολύ πολύ προσεκτικά», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά την αναφορά της Μέρκελ στην πρόταση περί «προσωρινού Grexit», η Βιρτς υπενθύμισε σε ποιο πλαίσιο έγιναν οι δηλώσεις και παρέπεμψε στην διευκρίνιση της καγκελαρίου ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Τώρα κοιτάζουμε μπροστά για να υλοποιήσουμε αυτά, τα οποία συμφωνήθηκαν ομόφωνα από όλα τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here