«Υποψίες» του υπ. Εργασίας για σοβαρές ποινικές ευθύνες της «ΠΥΡΣΟΣ Security»

0
4

 

Υποψίες περί σοβαρών ποινικών ευθυνών της εταιρίας «ΠΥΡΣΟΣ SECURITY» σε σχέση με το «λουκέτο» που έβαλε πριν λίγες ημέρες και για τον όλο χειρισμό της απόφασης, έχει το υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά από συνάντηση του ΓΓ Ανδρέα Νεφελούδη, με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενδέχεται να υπάρχουν ποινικές ευθύνες για συγκεκριμένες ενέργειες της εταιρείας, όπως μεταφορά λογαριασμών, εκποίηση περιουσιακών στοιχειών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης, τονίζεται ότι εκτός από την ΠΥΡΣΟΣ, σταμάτησε η λειτουργία και της θυγατρικής (με την ίδια έδρα) εταιρείας ΑΙΤ, η οποία απασχολούσε 38 εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης των εργαζομένων με τον κ. Νεφελούδη, αναφέρεται ότι το υπουργείο δεσμεύεται, με δράσεις πρόσκαιρης αλλά μακροπρόθεσμης ανακούφισης, σε μία δέσμη μέτρων που αφορούν:
1. Την ένταξη των εργαζομένων της ΠΥΡΣΟΣ και της ΑΙΤ στο πεδίο προστασίας του ΟΑΕΔ για την άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας.

2. Την ένταξη αυτών των εργαζομένων στο πρόγραμμα έκτακτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ.

3. Τη διερεύνηση, από τις υπηρεσίες του υπουργείου, της συγκρότησης ειδικού προγράμματος που θα συμπεριλάβει τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που κλείνουν ή εγκαταλείπουν τη δραστηριότητά τους ή πτωχεύουν.

4. Τη συνέχιση της απαίτησης για δικαστική (μέσω των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών) διερεύνηση, ειδικά αυτής της υπόθεσης, με βάση όσα αναφέρθηκαν στην αρχή.

5. Την εξέταση, από κοινού με τους εργαζόμενους, της δυνατότητας να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο ίδιο αντικείμενο.

Τέλος, το υπουργείο επισημαίνει ότι τόσο σε αυτόν τον κλάδο, όσο και στις εταιρείες καθαρισμού, παρουσιάζεται έντονη παραβατικότητα από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και γι’ αυτόν τον λόγο θα ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, ώστε να τηρούνται οι διατάξεις, τόσο της εργατικής, όσο και της ασφαλιστικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here