ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Η ελάφρυνση του χρέους παραμένει το πρόβλημα με το ΔΝΤ

0
10

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα δήλωσε ότι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους παραμένει το πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα.

«Είναι ατυχές, αλλά η ελάφρυνση του χρέους παραμένει το πρόβλημα μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ», δήλωσε ο Σικλούνα μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Αν και η κάθε πλευρά κάνει υποχωρήσεις για την επίτευξη συμφωνίας, παραμένει ένα υπόγειο ρήγμα«, δήλωσε. «Καλωσορίζω την πρόσφατη πρόοδο που έκανε η Ελλάδα και τη δέσμευση προς την κατεύθυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων«, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ της Μάλτας.

«Είναι σημαντικό να προχωρήσουμε με την αξιολόγηση και να διασφαλίσουμε ότι το συμφωνημένο πακέτο πολιτικής είναι αξιόπιστο και κατάλληλο από οικονομική άποψη. Η σημερινή συνάντηση αποσαφήνισε τα σημεία που συμφωνούμε και διαφωνούμε. Τώρα ξέρουμε που βρισκόμαστε και γιατί» είπε.

«Όταν τα έκτακτα μέτρα προταθούν και νομοθετούν από την Ελλάδα, οι διαφορές ή το κενό αναμένεται να κλείσει. Η διαφορά απόψεων είναι για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόζει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Αυτό θα παραμείνει» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here