Υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ: Πολύ σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ

 

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τεντ Μάλοκ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Ελλάδας και την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει άποψη για το αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να έχει ρόλο στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας ο κ. Μάλοκ είπε:

«Δεν είμαι γνώστης αυτής της άποψης. Δεν έχω καμία αναφορά σχετικά με τις συζητήσεις. Ειλικρινά, δεν βρίσκομαι εντός της διοίκησης. Είχα συζητήσεις.

Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα, ειλικρινά, με το αν πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης ή για το ποιος είναι υπεύθυνος για το πώς θα είναι αυτό το πρόγραμμα. Γιατί η Ελλάδα παραμένει σε ενός είδους στάσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Και για ποιο λόγο αυτή η κατάσταση δεν έχει επιλυθεί».

Στην ερώτηση αν πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη η Ελλάδα, σημείωσε: «Δεν θέλω να μιλάω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω ότι ενδεχομένως, από την οπτική γωνιά ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code