Ύποπτος για διασυνδέσεις με τον ISIS συνελήφθη στο Ρίο

0
8

 

Έναν ύποπτο για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξυμνούσε στον λογαριασμό του στο Facebook, συνέλαβε η ομοσπονδιακή αστυνομία του Ρίο οκτώ ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρόκειται για έναν 28χρονο Βραζιλιάνο με καταγωγή από τον Λίβανο.

«Οδηγήθηκε την νύχτα στην φυλακή του Άρι Φράνκο στο Ρίο αφού συνελήφθη καθώς είχε αναρτήσει σχόλια σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος: ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο» περιορίστηκε να πει ο δικηγόρος του, Έντισον Φερέιρα, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Σαέρ Καλαούν συνελήφθη στην οικία του στο Νόβα Ιγκουάσου» στις βόρειες συνοικίες της πόλης επιβεβαίωσε ένας αξιωματικός της Εποπτικής Αρχής της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Ρίο.

Η κράτηση του Καλαούν διατάχθηκε από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη βάσει των διατάξεων του αντιτρομοκρατικού νόμου: «Tο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από το 8ο Ποινικό Δικαστήριο του Ρίο, όμως η υπόθεση υπάγεται στο ανακριτικό απόρρητο» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο τύπου της ομοσπονδιακής δικαιοσύνης.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo News «ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Μονάχα εικασίες ότι ανήρτησε σχόλια στο Facebook υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Όμως δεν έχει καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. Δεν έχει ορκιστεί πίστη (στο Ισλαμικό Κράτος). Επομένως, δεν στρατολογεί κανέναν, δεν κατευθύνει κανέναν, δεν συνεργάζεται ούτε ενθαρρύνει τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους» υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here