Υπόθεση Πανούση: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν Παρασκευόπουλος και Τόσκας

0
8

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι, «πρόκειται για ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες, ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί».

«Αναφέραμε ένα φαινόμενο ιδιαίτερα προβληματικό, της δημοσιοποίησης εγγράφων που εμφανίζονται ως έγγραφα απόρρητα και της αναπαραγωγής τους, που ενδεχομένως να έχει και ποινικό ενδιαφέρον», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Εμπιστευόμαστε την κρίση της Δικαιοσύνης όπως είναι αυτονόητο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να διερευνήσει τα ζητήματα «της πιθανής, της πραγματικής, της όποιας διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών, που δημιουργεί τεράστια θέματα εθνικής ασφάλειας με τα οποία δεν πρέπει να παίζουμε».

Η αναφορά αφορά σε όλα τα αδικήματα στα οποία μπορεί να υπαχθεί η ευρεία δημοσιοποίηση εγγράφων, τα οποία φέρονται να είναι απόρρητα. Για παράδειγμα, το απόρρητο που διέπει κάποιες υπηρεσίες, παραβίαση μυστικών της πολιτείας και υπεξαγωγή εγγράφων.

Οι δύο Υπουργοί αναφέρουν ότι, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν τα έγγραφα είναι γνήσια ή όχι -και αυτό είναι το αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας- και αν το επίμαχο υλικό είναι νόμιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Τόσκας δεν μίλησαν καθόλου με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση, καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας, ενώ ζήτησαν να ερευνηθεί εάν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here