Υπουργικός κουτσαβακισμός και κομπλεξισμός στη «σφαγή» Σφακιανάκη

2
19

Αποκαλυπτικότερος δεν θα μπορούσε να είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με όσα είπε για την καρατόμηση του Μανόλη Σφακιανάκη από την ηγεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Την πρώτη ημέρα τον αποκάλεσε «δημοσιοσχετίστα» και άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως δεν έχει δα και κανένα σπουδαίο έργο. Και τη δεύτερη μέρα μίλησε για «καπρίτσια» και για «υπέρβαση κάθε ορίου στην παρουσία του στα ΜΜΕ».

Ανέδειξε, έτσι, μια εικόνα κομπλεξισμού και κουτσαβακισμού, ταυτόχρονα. Κομπλεξισμός απέναντι σε έναν επιτυχημένο άνθρωπο που, χάρη στο έργο του, έχει αγαπηθεί από όλη την κοινωνία. Και κουτσαβακισμός κόντρα σε κάποιον που υπερασπίζεται το δίκαιό του.

Ποιος είναι, αλήθεια, ο Νίκος Τόσκας που κάνει αυτά τα υπέροχα πράγματα; Απόστρατος αξιωματικός, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, που πρόλαβε να πηδήξει εγκαίρως στη βάρκα του Σύριζα. Μη έχοντας άλλες προσβάσεις σε ανώτατους αξιωματικούς ο Αλέξης Τσίπρας τον αγκάλιασε, τον τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τον όρισε υπουργό αναπληρωτή Άμυνας στην πρώτη κυβέρνησή του και, μετά τις εκλογές, του ανέθεσε τη Δημόσια Τάξη.

Ο πρωθυπουργός ήταν στις Βρυξέλλες όταν πληροφορήθηκε τη θύελλα των αντιδράσεων για την αποπομπή Σφακιανάκη. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι έδωσε εντολή να ανακληθεί η απόφαση. Όταν του μετέφεραν, όμως, το δημόσιο υβρεολόγιο του υπουργού εναντίον του υποστρατήγου, αντελήφθη ότι θα εγείρετο πολιτικό θέμα αν ο αξιωματικός παρέμενε στη θέση του. Με δυο λόγια, ο Τόσκας θα έπρεπε να παραιτηθεί αμέσως. Έτσι, έδωσε οδηγία να βρεθεί κάποια ενδιάμεση λύση, με αποτέλεσμα ο Σφακιανάκης να καταλήξει βοηθός επιτελάρχη με εποπτεία -όχι έλεγχο- της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Χωρίς αμφιβολία, η υπόθεση αυτή τραυμάτισε την κυβέρνηση, διότι εξέπεμψε το μήνυμα «πας μη Σύριζα καθαιρείται, όσο άξιος και αν είναι». Μόνο που ο Σφακιανάκης δεν είναι άξιος κατά δήλωση κάποιων ειδικών. Η κοινωνία έχει προσωπική γνώμη για τον αξιωματικό που έχει σώσει χιλιάδες οικογένειες. Ο Σφακιανάκης είναι για εκατομμύρια Έλληνες το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας. Και αποκλείεται να πάει χαμένος.

Όσο για τον Τόσκα, μικρή σημασία έχει το τέλος του. Το πιθανότερο είναι πως μετά από ένα σύντομο πέρασμα από υπουργικούς θώκους θα επιστρέψει στην πολιτική ανυπαρξία…

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τον άνθρωπο Σφακιανάκη δεν τον ξέρω. Τον γνώρισα μόνο από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν μπορεί να μήν ήταν εντάξει αφού ποτέ κανείς δεν είπε έναν κακό λόγο εναντίον του. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος δούλεψε άοκνα στη δουλειά που του ανατέθηκε και με τις π΄ραξεις του ανέβασε το κήρος της Αστυνομίας πολύ ψηλά και ειδικά στους νέους. Τώρα το πώς ένας Κ……… Υπουργός τον αποκαλεί δημοσιοσχεσίτη αυτό έιναι άλλυ Παππά Ευαγγέλιο. Αγαπητέ συμπολίτη Σφακιανάκη σε αυτή τη χώρα όσο πιό πολύ δουλέυεις τοσο πιό πολύ Μαλάκα σε θεωρούν. Όμως η καταξιωσή σου από τον απλό κόσμο είναι αυτό που μετράει και σίγουρα θα μπορείς να περπατάς στο δρόμο με ψηλά το κεφάλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here