Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης: Ο Τσακαλώτος είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα

0
0

 

Θετικά υποδέχτηκαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο οι υπόλοιποι υπουργοί της Ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup, που αποτελούσε και την πρώτη επίσημη παρουσία του ως υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται πως έκανε πολύ καλή εντύπωση στους ομολόγους του

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι περισσότεροι από αυτούς έκριναν τον Ευ.Τσακαλώτο ως «πολύ ευχάριστο και ευγενικό τζέντλεμαν».

Ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ, Έντουαρντ Σικλούνα είπε: «Ο κ. Τσακαλώτος είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Η ρητορική έχει αναμφίβολα αλλάξει και από ό,τι ακούσαμε από αυτόν -κυρίως μέσω της παρουσίασης που μας έκανε- συμφωνεί με δύναμη πως το Eurogroup και η Ελλάδα χρειάζονται για σημαντική ανατοποθέτηση των σχέσεών τους».

Ο «σκληρός» ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, παραδέχθηκε πως: «Ο κ. Τσκαλώτος μας έκανε μια καλή παρουσίαση, αν και τον πιέσαμε να μας δώσει συγκεκριμένες προτάσεις».

Ωστόσο, ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ, Γιόχαν Βαν Όφερτφελντ, ανέφερε: «Είμαι απογοητευμένος. Περίμενα περισσότερα από το νέο υπουργό. Ναι, μας έκανε μια πολύ καλή παρουσίαση της κατάσταση, αλλά δεν έδωσε νέες προτάσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ