Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης: Ο Τσακαλώτος είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα

0
4

 

Θετικά υποδέχτηκαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο οι υπόλοιποι υπουργοί της Ευρωζώνης στο χθεσινό Eurogroup, που αποτελούσε και την πρώτη επίσημη παρουσία του ως υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται πως έκανε πολύ καλή εντύπωση στους ομολόγους του

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι περισσότεροι από αυτούς έκριναν τον Ευ.Τσακαλώτο ως «πολύ ευχάριστο και ευγενικό τζέντλεμαν».

Ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ, Έντουαρντ Σικλούνα είπε: «Ο κ. Τσακαλώτος είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Η ρητορική έχει αναμφίβολα αλλάξει και από ό,τι ακούσαμε από αυτόν -κυρίως μέσω της παρουσίασης που μας έκανε- συμφωνεί με δύναμη πως το Eurogroup και η Ελλάδα χρειάζονται για σημαντική ανατοποθέτηση των σχέσεών τους».

Ο «σκληρός» ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, παραδέχθηκε πως: «Ο κ. Τσκαλώτος μας έκανε μια καλή παρουσίαση, αν και τον πιέσαμε να μας δώσει συγκεκριμένες προτάσεις».

Ωστόσο, ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ, Γιόχαν Βαν Όφερτφελντ, ανέφερε: «Είμαι απογοητευμένος. Περίμενα περισσότερα από το νέο υπουργό. Ναι, μας έκανε μια πολύ καλή παρουσίαση της κατάσταση, αλλά δεν έδωσε νέες προτάσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here