Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η Επιτροπή Δημόσιου Χρέους δέχθηκε πόλεμο

0
7

Προσπάθεια απαξίωσης του έργου της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους κατήγγειλε η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριζοντας ότι τα αποτέλεσματα της Επιτροπής είναι η καλύτερη και πολυτιμότερη παρακαταθήκη που αφήνει στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και που ανήκει, όπως είπε, στη δημοκρατία, στους Έλληνες πολίτες, στους νέους και στις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με την ίδια η συγκεκριμένη επιτροπή «τρομοκράτησε εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια» και «δέχθηκε πόλεμο, συκοφαντίες, λοιδορίες, λάσπη και οργανωμένη παραπληροφόρηση».

«Υπήρξε θύμα από κέντρα που εξόφθαλμα υπηρέτησαν και στρατεύθηκαν στην υπηρεσία αυτών που είχαν συμφέρον να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μην εντοπιστούν οι ευθύνες εκείνων που επιβάρυναν δυσθεώρητα το δημόσιο χρέος, και που η αποπληρωμή του δεν μπορεί να γίνει χωρίς περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και εργασιακών κεκτημένων» τόνισε στη συνέχεια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε μάλιστα ότι από το έργο της Επιτροπής, αποδείχτηκε ότι οι δανειστές γνώριζαν εξ αρχής προ μνημονίων ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος και πρόσθεσε:

«Ήταν κακόπιστοι, είχαν δόλο για την επιβάρυνση της χώρας και κυνικά επέλεξαν να καταδικάσουν σε δυστυχία, απόγνωση και περιθωριοποίηση ένα λαό για να σώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες Γερμανίας, Γαλλίας, Ελλάδας, που διαπλέκονται με κυβερνήσεις της χώρας μας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου διεμήνυσε ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι η ίδια να παραδώσει στις 2 Οκτωβρίου στον επόμενο πρόεδρο της Βουλής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here