Ζάιμπερτ: Η θανατική ποινή στην Τουρκία τερματίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

0
4

 

Χώρα η οποία επιτρέπει τη θανατική ποινή δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η εισαγωγή της θανατικής ποινής θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων«, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Σχετικά με τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση είπε πως πρέπει να αντιμετωπίζεται εντελώς ανεξάρτητα και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι. Το ίδιο δήλωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για τους πρόσφυγες πρέπει να αντιμετωπίζεται κατ’ αρχήν εντελώς χωριστά από τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για μια συμφωνία από την οποία έχουν συμφέρον και οι δύο πλευρές, μία συμφωνία με ανθρωπιστική βάση, η οποία ήδη έχει αποτελέσματα παρότι δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως. Η παράνομη μετανάστευση στο Αιγαίο και οι μαζικοί θάνατοι σε αυτή τη θάλασσα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί», δήλωσε ο κ. Ζάϊμπερτ και πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ξεκινήσει να μοιράζεται το βάρος της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά την υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων. «Γι’ αυτό πρέπει κατ’ αρχήν να τα δούμε εντελώς ξεχωριστά», επισήμανε, διευκρινίζοντας, ότι αυτή είναι η κατάσταση σήμερα και ότι αν κάτι αλλάξει, θα πρέπει να επανεξεταστεί.

«Το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας είναι πολύ σαφές, όπως και οι διάφορες υποενότητες. Το θέμα π.χ. της απελευθέρωσης της βίζας εξακολουθεί να μπορεί να καταλήξει επιτυχώς όταν όλοι οι όροι που έχουν γνωστοποιηθεί από καιρό στην Τουρκία έχουν εκπληρωθεί. Αυτό δεν ισχύει ακόμη, πρέπει λοιπόν οι συνομιλίες να συνεχιστούν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here