Ζαν-Μαρί Λεπέν: Εάν ήμουν Αμερικανός θα ψήφιζα τον Τραμπ

0
10
Far-right leader Jean-Marie Le Pen delivers a speech during a campaign rally in Lyon, southeastern France, Sunday, March 11, 2007. Le Pen, who is struggling to get the required number of endorsements from local officials that he needs by March 16 if he is to run for the presidential elections, was credited with 13 percent of the first-round vote in French newspaper Le Journal du Dimanche's poll published Sunday. (AP Photo/Laurent Cipriani)

 

 Υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, τάχθηκε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας.

«Εάν ήμουν Αμερικανός, θα ψήφιζα τον Ντόναλντ Τραμπ… ο Θεός να τον φυλάει», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο 87χρονος ευρωβουλευτής και συνιδρυτής του FN.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας, φαβορί στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων, έχει κάνει πολλές αμφιλεγόμενες δηλώσεις, για τη μετανάστευση αλλά και για το Ισλάμ. Μια από τις προτάσεις του που είχαν προκαλέσει μεγάλο θόρυβο ήταν αυτή που προέβλεπε την επιβολή μιας «προσωρινής» απαγόρευσης στους μουσουλμάνους να εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για αντισημιτικές και ρατσιστικές δηλώσεις και εκπαραθυρώθηκε από το FN πέρυσι με πρωτοβουλία της ίδιας του της κόρης, της Μαρίν Λεπέν, αφού επανέλαβε την άποψή του πως το Ολοκαύτωμα ήταν «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Ο Τραμπ κέρδισε την περασμένη Τρίτη τις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στη Νεβάδα, συγκεντρώνοντας 45,9% των ψήφων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here