Ζημιές σε κτίρια από την πυρκαγιά στο Πόρτο Λάφια της Εύβοιας (BINTEO)

0
12

Ζημιές σε ένα σπίτι και αρκετές μάντρες σπιτιών, στο Πόρτο Λάφια, στη νότια Εύβοια, προξένησε η πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη από το πρωί (της 13ης Αυγούστου) και μετά το μεσημέρι πέρασε μέσα στον οικισμό.

Σε εξέλιξη είναι άλλες δύο πυρκαγιές στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας και στη Τζια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στο Πόρτο Λάφια έφτασαν έξω από τα σπίτια του οικισμού και έκαψαν την κεραμοσκεπή ενός από αυτά, ενώ προξένησαν ζημιές σε περιφράξεις.

Σημειώνεται ότι ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η φωτιά προήλθε από καλώδια της ΔΕΗ, κάτι που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος, είπε στην ΕΡΤ πως οι φλόγες πέρασαν μέσα από έναν παραθεριστικό συνεταιρισμό και προκλήθηκαν ζημιές σε πάνω από 15 με 20 σπίτια, σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό, ενώ κινδύνεψαν και ζωές. Ανέφερε ακόμη, πως η φωτιά πλέον έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα, σε απόσταση 300-400 μέτρων πια από τον οικισμό.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ, η πυρκαγιά πλέον παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και δεν κινδυνεύουν σπίτια, ωστόσο στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στην περιοχή παραμένουν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου επιχειρούσαν και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μία ακόμα πυρκαγιά στην Εύβοια, εκδηλώθηκε στις 17.30 το απόγευμα (της 13ης Αυγούστου), σε μια κορυφογραμμή στον δήμο Αλιβερίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Αργυρός Αλμυροποτάμου.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και όπως αναφέρθηκε από την Πυροσβεστική δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, αλλά κατευθύνεται σε μια χαράδρα, ενώ και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, τα οποία όμως θα αποχωρήσουν όταν πέσει η νύχτα.

Στην Τζια η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.34 στην περιοχή Αστράς και καίει ξερά χόρτα. Ωστόσο και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 εθελοντές με τρία οχήματα, καθώς και έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα που μετέβησαν στο νησί από την Αθήνα, ενώ μέχρι ρίψεις νερού έκαναν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη μέχρι τη δύση του ήλιου.

Το απόγευμα σβήστηκε η πυρκαγιά στα Μέγαρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here