Ζωή για Τσίπρα: Διαφωνούμε, αλλά μας συνδέει συντροφικότητα

0
4

 

Σχεδόν δυο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Βουλής και όσοι περίμεναν κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα, μάλλον απογοητεύτηκαν. Παρότι είναι εξοργισμένος από την όλη στάση της, ο Αλέξης Τσίπρας δεν της ζήτησε να παραιτηθεί, ούτε της έδωσε την εικόνα ότι προετοιμάζει πρόταση μομφής εναντίον της.

Μετά τη συνάντηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι έχουν διαφωνίες, φρόντισε όμως να επισημάνει ότι έχουν «σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας», καθώς και η κοινή επιθυμία «να διατηρηθεί η ενότητα του Σύριζα».

Είχαμε μια ειλικρινή και σε βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη θωράκιση της δημοκρατίας, η οποία δοκιμάζεται στην Ευρώπη, με άμεσες επιπτώσεις, ανέφερε στους δημοσιογράφους. Είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή μας στράτευση στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και, σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις, είναι σημαντικό να μπορούν οι εκπρόσωποι των θεσμών να μιλούν με ευθύτητα  -ακόμη και αν έχουν διαφωνίες- και να καταλήγουν σε συμπεράσματα.

Το Μαξίμου αναφέρει από πλευράς του ότι:»Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε σήμερα την Πρόεδρο της Βουλής ύστερα από αίτημά της. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here