Ζωή κατά ΜΜΕ: Κάποιοι είχαν αναλάβει να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο

1
6

 

Στη σχέση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της επικοινωνιακής διαχείρισης του χρέους αναφέρθηκε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ακρόασης του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

«Στην Ελλάδα κάποιοι είχαν αναλάβει, εργολαβικά, στα δελτία Ειδήσεων, να αποκρύψουν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας, μάλιστα, και ονομαστική αναφορά στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος, όπως είπε η πρόεδρος, «το ομολογεί στο βιβλίο του».

Ο κ. Ρουμελιώτης από την πλευρά του ανέφερε ότι πολλοί δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης και ότι αυτή η μη αναφορά ήταν βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, ωστόσο σημείωσε, ότι δεν πιστεύει ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, καθώς, όπως είπε, «και σήμερα λυσσομανούν για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους, και κινητοποιούνται προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης, και για αυτό τον λόγο πολεμούν και αυτήν την Επιτροπή».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ερώτηση προς δικηγόρους:

    Μπορει κάποιος πολίτης να ζητήσει δικαστικά απο την πολιτεία να προστατεύσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα απο την κατάχρηση εξουσίας των εκλεγμένων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here