Ζωή: Συνωμοσία Τσίπρα, Παυλόπουλου και δανειστών οι εκλογές

0
5

Συνωμοσία του «συστήματος Μαξίμου» και του προέδρου της Δημοκρατίας με το «σύστημα των δανειστών»  για να γίνουν εκλογές και να διαλυθεί ο Σύριζα, κατήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Σκάι.

«Στόχος των αιφνιδιαστικών εκλογών είναι η εκκαθάριση από τη Βουλή όσων δεν υπέκυψαν στη μνημονιακή λαίλαπα», υποστήριξε, «προσέξτε ότι για πρώτη φορά οι δανειστές επιχαίρουν για εκλογική διαδικασία».

«Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι οι εκλογές θα διέλυαν τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε. «Προσφυγή στις κάλπες έπρεπε να γίνει πριν από τη συμφωνία, ώστε να υπάρξει λαική νομιμοποίηση».

 

«Ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε την κυβέρνηση σε σκληρά μνημονιακή και τον κατηγόρησε ότι έφερε ένα «τερατώδες» μνημόνιο και θέλει να εξαφανίσει πολιτικά όποιον προσπαθεί να δημιουργήσει ανάχωμα».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε αναφορά στα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και όσους διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν στο πιο εκτρωματικό Μνημόνιο που υπογράφηκε, παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν

Παράλληλα, έκανε λόγο για παραβίαση των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ από το επιτελείο του κ. Τσίπρα. «Κάποιοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή» είπε.

Αναφερόμενη στη συνεργασία της, ως ανεξάρτητη, με τη Λαϊκή Ενότητα, τόνισε ότι το κόμμα του κ. Λαφαζάνη αποτελεί πρόπλασμα ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου, ενώ υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει πολιτικό φορέα.

«Οι εταίροι που προσέλαβαν τον ρόλο του εκβιαστή, το κεντρικό ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί να συνεχίσει η Ευρωζώνη να παραβιάζει τους θεμελιώδεις κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον σεβασμό στην κυριαρχία των κρατών μελών της, των κοινοβουλίων τους και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες», σχολίασε αρχικά η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

«Είπαν ότι θα πρέπει να υποκύψετε ως λαός σε μία συνθήκη αυτοϋποδούλωσης, να ξεχάσετε τη δημοκρατία, δεν έχετε Κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίζει ό,τι σας στέλνουμε. Πρέπει να ακυρώσετε όλα αυτά που έχετε ψηφίσει και δεν πρέπει να ξανανομοθετήσει το Κοινοβούλιο χωρίς να μην έχουν εγκρίνει τους νόμους οι δανειστές».

«Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία, εγώ απαντώ ξεκάθαρα, δημοκρατία. Όπως και στο δίλημμα δραχμή η Δημοκρατία, απαντώ, πάλι δημοκρατία», πρόσθεσε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου παρατήρησε ότι το πόρισμα της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους δεν αξιοποιήθηκε στη διαπραγμάτευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here