Zωή: Τσίπρας & Παππάς πίσω από την επίθεση Καμμένου

0
8
ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ôçò ÐñïÝäñïõ ôçò ÂïõëÞò ôùí ÅëëÞíùí, ÆùÞò Êùíóôáíôïðïýëïõ êáé ôçò ðñþçí äéêáóôÞ-áíáêñßôñéá ôçò Ãáëëßáò êáé íõí ÅõñùâïõëåõôÞ ôïõ Ãáëëéêïý Êüììáôïò ôùí Ðñáóßíùí, Eva Joly, ãíùóôÞ ãéá ôç óõíåéóöïñÜ ôçò óôçí ðÜôáîç ôçò äéáöèïñÜò êáé ç ïðïßá èá åíçìåñùèåß ãéá ôï Ýñãï ôçò ÅðéôñïðÞò. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το απόγευμα της Κυριακής, απαντώντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου.

Αυτή η επίθεση έχει μόνο στόχο να πλήξει την προσωπικότητά μου και την πολιτική μου υπόσταση και είναι απολύτως ψευδής και τερατώδης, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποδίδοντας εμμέσως την έναρξη της επίθεσης εναντίον της μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας στους κ. Τσίπρα και Παππά.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου:

  • Η απόπειρα να εμφανιστώ ως πρόεδρος της Βουλής να κάνω τα αντίθετα από εκείνα για τα οποία είχα δώσει μάχες είναι μια απόπειρα αήθης και καταδεικνυέι τον πανικό εκείνων που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη δική τους ασυνέπεια, για ότι κάνουν τα αντίθετα από ότι έκαναν απο άλλη θέση.

  • Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους, επειδή άλλα είπαν και άλλα τελικά έκαναν. Κάποιοι αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους επειδή είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και τελικά ψήφισαν τo χειρότερo.

  •  Ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών ανέσυρα την υπόθεση της Siemens και ως ΠτΒ εισηγήθηκα την αλλαγή Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να υπάρξει ειδική διαδικασία αντιμετώπισης των δικογραφιών.

  • Οι δικογραφίες που διαβιβάζονται στη Βουλή είναι δεκάδες. Σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο διαβιβάστηκαν 47, ενώ στην προηγούμενη περίπου 100 δικογραφίες. Ως βουλευτής είχα καταγγείλει το γεγονός ότι η αναγγελλία στην Ολομέλεια γίνεται προσχηματικά. Αυτό ήταν κάτι που ανέτρεψα επί δικής μου προεδρίας.

  • H δικογραφία ήταν στα χέρια του κ. Καμμένου από τις 5/3/2015. Εγώ ζήτησα τη συνεργασία του υπουργείου με όλες τις αρμόδιες επιτροπές αλλά και έφτιαξα με απόφαση μου ειδική επιτροπή, την επιτροπή για το χρέος, που ασχολήθηκε ειδικά με το χρέος που προκλήθηκε από συμβάσεις μίζας και διαφθοράς.

  • Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος προσήλθε ο κ. Καμμένος και πραγματοποίησε παρέμβαση στην οποία δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με τη Βουλή για το θέμα των εξοπλιστικών. Του υπενθύμισα τη δέσμευσή του ότι το υπουργείο θα θέσει υπόψιν της βουλής όλες τις συμβάσεις που έχουν στοιχεία διαφθοράς και διαπλοκής.

  • Ο κ. Καμμένος στις 26/8 υπέβαλε ένα αίτημα, την παραμονή που θα έκλεινε η Βουλή, υπέβαλε αίτημα με το οποίο ζητεί την ίδια δικογραφία που είχε πάρει από τον Μάρτιο του 2015. Εκείνη την ώρα εξακριβώθηκε ότι αυτή ήταν η ίδια δικογραφία που είχε λάβει από τον Μάρτιο. Η αιτιολογία ήταν ότι ήθελε ένα δεύτερο αντίγραφο.

  • Θα συμβούλευα να μην συνεχίσουν την ελεεινή προσπάθεια σπίλωσής μου. Δεν θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα. 

  • Πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή. Δημιουργήθηκε και μια νεοδιαπλοκή με εκείνους που επεδίωξαν να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές. Δεν είναι μια γενική τοποθέτηση που συλλήβδην τσουβαλιάζει. Αλλά πρέπει να συνεκτιμηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here