10 κανόνες για επίπεδη κοιλιά

4
262

Η επίπεδη κοιλιά είναι ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά ενός υγιούς και γυμνασμένου σώματος. Όταν η κοιλιακή σας περιοχή είναι ουσιαστικά επίπεδη τα ρούχα σας σας ταιριάζουν καλύτερα, η άσκηση είναι πιο εύκολη και η αυτοεκτίμησή σας είναι υψηλότερη. Ακολουθήστε μερικές απλές οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Μειώστε τις θερμίδες

Για να μειώσετε το λίπος στην συγκεκριμένη περιοχή απαιτείται να μειώσετε την θερμιδική σας πρόσληψη. Εάν τρώτε 500 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, θα χάνετε περίπου ½ κιλό  λίπους την εβδομάδα.

Κατανάλωση νερού

Πίνοντας αρκετό νερό κρατάτε την κοιλιά σας επίπεδη, επειδή το νερό είναι φυσικό διουρητικό. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, άμα πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα, αποφεύγετε την κατακράτηση υγρών.

Μικρά και συχνά γεύματα

Έχοντας συχνά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας διεγείρετε τον μεταβολισμό σας να δουλεύει συνέχεια. Κρατώντας τον μεταβολισμό σας σε υψηλό επίπεδο θα καίτε περισσότερες θερμίδες και κατά συνέπεια περισσότερο λίπος.

Καταγράψτε τι τρώτε

Ορισμένοι από αυτούς που κάνουν δίαιτα αποτυγχάνουν επειδή δεν γνωρίζουν πόσες θερμίδες τρώνε ημερησίως. Υπολογίζοντας όμως πόσες θερμίδες λαμβάνετε καθημερινά θα σας αποτρέψει από την υπερκατανάλωση τροφής.

Ασκήσεις που βοηθάνε το καρδιαγγειακό σύστημα

Η άσκηση αυξάνει τον μεταβολισμό σας, γι’αυτό δοκιμάστε να κάνετε γρήγορο περπάτημα, ποδηλασία ή κολύμβηση για 30 λεπτά τουλάχιστον και έτσι κάψτε το λίπος της κοιλιάς.

Χτίστε τους μύες

Οι μύες απαιτούν θερμίδες για την συντήρησή τους, γι’αυτό συνίσταται συγκεκριμένη άσκηση, σε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Επίσης υπάρχουν συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής, τα οποία θα βρείτε σε κάθε γυμναστήριο.

Τρώτε λαχανικά

Τρώτε άφθονα λαχανικά όλη την ημέρα. Οι φυτικές ίνες στα λαχανικά σας κρατάνε χορτάτους, ενώ επιβραδύνεται η πέψη υδατανθράκων και αποτρέπεται η πρόσληψη λίπους.

Ενισχύστε την διαδικασία με την πρόσληψη πρωτεϊνης

Η πρωτεϊνη αποτελεί ένα ισχυρό ενισχυτικό θρεπτικό συστατικό για τον μεταβολισμό. Η διαδικασία της πέψης πρωτεϊνών είναι τόσο σύνθετη που καίει περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι το λίπος ή οι υδατάνθρακες. Προσθέστε μία άπαχη πηγή πρωτεϊνης, όπως ασπράδια αυγών, στήθος κοτόπουλου ή άπαχο βοδινό κρέας σε κάθε γεύμα.

Κάντε έλεγχο σύστασης σώματος

Ένας από τους κινδύνους όταν κάνετε δίαιτα είναι η πιθανότητα απώλειας μυικής μάζας. Η απώλεια αυτή μειώνει τον μεταβολισμό σας, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της διατροφής και καθιστώντας πιο εύκολη την απόκτηση λίπους στην κοιλιά. Το να ελέγχετε τακτικά την σύσταση του σώματός σας θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την σχέση μεταξύ λίπους και μυών, προειδοποιώντας σας για τυχόν αρνητικές μεταβολές.

Ψάξτε για «κρυμμένες» θερμίδες

Οι θερμίδες μπορεί να κρύβονται στα γεύματά σας με διάφορους τρόπους. Τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με τρίμμα ψωμιού, βούτυρο ή σάλτσες περιέχουν συνήθως πολύ περισσότερες θερμίδες από ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε. Τα ποτά, επίσης, είναι άλλη μία κοινή πηγή κρυμμένων θερμίδων, που μπορούν να καταναλωθούν στο τέλος της ημέρας.  Ετοιμάστε το φαγητό σας με ελάχιστα πρόσθετα συστατικά και προτιμήστε ποτά χωρίς ζάχαρη ή θερμίδες.

*Η Ειρήνη Μπαμπαρούτση είναι κλινική διαιτολόγος – αθλητική Διατροφολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου «ΘΕΡΜΙΔΑ» κι επιστημονικός συνεργάτης Ε.Π.Ο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΜπορείτε και μιλάτε για επιτεύγματα κύριε Παπανδρέου;
Επόμενο άρθροΓιαούρτι, φωνή, παραπολιτική
Η Ειρήνη Μπαμπαρούτση είναι Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με Διδακτορικό τίτλο σπουδών στο τομέα της «Διατροφής & Άσκησης». Από το Σεπτέμβριο του 1999 είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και μεταγενέστερα της Ελληνικής Εταιρίας Λιπιδολογίας και Αθηροσκλήρωσης και του Ε.Λ.Ι.Ο.Σ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης της Διατροφής, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές σε μερικούς από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες αθλητές στίβου, όπως επίσης και σε αθλητές πολλών άλλων αθλημάτων. Από το 2001-2010 ήταν Διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδας Στίβου (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), ενώ από το 2003 συνεργάζεται με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Π.Γ.Σ.). Από το Φεβρουάριο του 2008 είναι επιστημονική υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου ‘Θερμίδα’, ενώ από το 2001 συνεργάζεται με την πολυδύναμη διαιτολογική μονάδα “Medi Slim” στο Αγρίνιο. Κατά το χρονικό διάστημα 2002-2004 συνεργάστηκε με την Ελληνική ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και με την Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία. Ενώ από το 2007 συνεργάζεται με τους διαιτητές ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έντονη συγγραφική δραστηριότητα και συνεργάζεται με τα περιοδικά RUNNER, M-BIKE, Κ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, Τηλεθεατής και Forma, Elle. Έχει συμμετάσχει στα περισσότερα εθνικά και διεθνή συνέδρια Διατροφής και Αθλητικών επιστημών καθώς και σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κατά την οποία εκπόνησε 6 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Τέλος έχει υπάρξει και η ίδια αθλήτρια Στίβου με εθνικές διακρίσεις σε σκυταλοδρομίες 4*400 m στην κατηγορία των Κορασίδων και Νεανίδων σε Πανελληνίους Διασυλλογικούς αγώνες το 1993.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχως η κοιλια δεν αδυνατιζει με τιποτα !!!!
    Αδυνατιζουν τα χερια τα ποδια και οτι αλλο μπορει να αδυνατισει εκτος απο την
    κοιλια ..
    Ηκοιλια παντα στο υψος ΤΗΣ!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here