Αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα για το 2015

0
83

Μικρή αύξηση θα δουν στα έσοδα τους οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στη χώρα μας από το 2015 -κάτω όμως από ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η νέα έρευνα της Kienbaum που παρουσιάστηκε στο 5o ετήσιο συνέδριο The Big HR Debate – HR Reloading και διοργανώθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, που παρουσίασε η Δρ. Ευαγγελία Μαρκάκη, Επιστημονικός Συνεργάτης της Kienbaum Greece, από περίπου 1.000 εταιρίες όλων των κλάδων και τομέων σε 26 χώρες της Ευρώπης (με θέσεις από το top management μέχρι και τους κλητήρες/ υπαλλήλους γραφείου/ γραμματείς), υπάρχει μία τάση αύξησης των μισθών κατά περίπου 2,3% σε όλα τα επίπεδα των θέσεων.

Συγκεκριμένα, χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία ξεπερνούν σε επίπεδα το 3% σε αυξήσεις μισθών, ενώ η Ελλάδα κινείται κοντά στο 2,2% για το 2015. Να σημειωθεί τέλος, ότι ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα κινηθεί κοντά στο 0,3% για τη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here