4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς

0
65

Αρχηγοί κρατών και Πρωθυπουργοί, Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο και προσωπικότητες διεθνούς κύρους και επιρροής από την Οικονομία, την Πολιτική, την Επιχειρηματική και Ακαδημαϊκή κοινότητα και την Κοινωνία των Πολιτών έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο «4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε πως η τετραήμερη διεθνής συνδιάσκεψη, που μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια κατέστη θεσμός για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, θα φιλοξενήσει φέτος περισσότερους από 350 ομιλητές, οι οποίοι θα αναλύσουν 80 επίκαιρα θέματα διεθνούς, ευρωπαϊκού και ελληνικού ενδιαφέροντος.

Η θεματολογία του Φόρουμ φέτος εστιάζει σε τέσσερις θεματικούς πυλώνες:

α) οι γεωπολιτικές προκλήσεις, οι διεθνείς τάσεις της εποχής και το μέλλον του
πλανήτη,
β) το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, με στόχο τη δημιουργία πλατφόρμας για
την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων και την ενίσχυση
των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με την Ευρώπη και την ευρύτερη Μεσογειακή περιοχή,
γ) το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε απόσταση αναπνοής από τις Ευρωεκλογές,
δ) η Ελλάδα και η ανάκαμψή της, μετά από την πολυετή οικονομική κρίση.

Σε κάθε πυλώνα εντάσσονται επιμέρους θεματικές ενότητες με εξειδικευμένες
συζητήσεις.

Στη διαμόρφωση του προγράμματος του Φόρουμ, που διευρύνει διαρκώς τη διεθνή επιρροή του, έχουν συμβάλει διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Επίσης συμμετέχουν κορυφαίες δεξαμενές σκέψης, όπως το Ινστιτούτο Brookings, το Atlantic Council, το Ινστιτούτο Bruegel, η ΔιαNEOσις, το Ίδρυμα Λασκαρίδη κ.α.

Οι εργασίες του «4 ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς
Αποκλεισμούς» θα αρχίσουν παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Εντυπωσιακή θα είναι η εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών ομίλων να έχουν ήδη επιβεβαιώσει συμμετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here