50.000 διαδηλώνουν στην Κολωνία υπέρ του Ερντογάν

0
51

 

Τους 50.000 έχουν φθάσει οι διαδηλωτές υπέρ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχουν συγκεντρωθεί στην Κολωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τοπική Αστυνομία που επικαλείται το περιοδικό «Focus».

Η συγκέντρωση εξελίσσεται χωρίς προβλήματα.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τραγουδούν τον τουρκικό και στη συνέχεια τον γερμανικό εθνικό ύμνο, προτού τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος.

Από την Δήμαρχο της Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ έχει δημιουργηθεί πάντως επιτελείο κρίσης σε πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής ώστε να είναι δυνατό, σε περίπτωση ανάγκης, να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, ενώ έχει ήδη απαγορευτεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Pro NRW» («Υπέρ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας»), διότι οι συμμετέχοντες παραβίασαν τους όρους της εκδήλωσης και, σύμφωνα με το Focus, πολλοί από αυτούς βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι συγκεντρώσεις περιφρουρούνται από δύναμη 2700 αστυνομικών, τόσο από το κρατίδιο όσο και από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Το Focus μεταφέρει χαρακτηριστική δήλωση αστυνομικού, ο οποίος συμμετέχει στην επιχείρηση: «Δεν μπορώ να το καταλάβω. Οι Τούρκοι στην Γερμανία αξιοποιούν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα για να διαδηλώσουν υπέρ ενός απολυταρχικού ηγέτη, ο οποίος θέλει να ακυρώσει τελείως τη Δημοκρατία στην πατρίδα τους».

Σε όλες τις ομιλίες πάντως υπάρχουν αιχμές εναντίον των Γερμανών πολιτικών και των τοποθετήσεών τους το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, ενώ εκ των κεντρικών συνθημάτων που ακούγονται είναι αυτό υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία.

Eκκλήσεις για ειρηνικές κινητοποιήσεις στην Κολωνία απευθύνουν πολλοί Γερμανοί πολιτικοί. Ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, ο οποίος προειδοποίησε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την μεταφορά πολιτικών εντάσεων από την Τουρκία στη Γερμανία, ούτε τον εκφοβισμό όσων έχουν διαφορετική άποψη».
Αποφασισμένος για άμεση επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας εμφανίστηκε πάντως ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας λέγοντας ότι σε περίπτωση φαινομένων βίας η επέμβαση θα είναι «άμεση και συνεπής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «όταν συναντώνται ακροαριστεροί και ακροδεξιοί μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι δεν ανταλλάσσουν μόνο απόψεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here