57 ανθρώπους έχει σκοτώσει το «τέρας τής Σιβηρίας» σε 13 χώρες

0
250

Συνολικά 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από σφοδρή κακοκαιρία που χτυπάει την Ευρώπη από την περασμένη Παρασκευή. Οι ειδικοί μιλούν για το χειρότερο κύμα τα τελευταία 30 χρόνια. Οι 21 είναι στην Πολωνία, οι 7 στη Σλοβακία, οι 6 στην Τσεχία, οι 5 στη Λιθουανία, οι 4 στη Γαλλία, τουλάχιστον 3 στην Ισπανία, 2 στην Ιταλία όπως και στη Ρουμανία, στη Σερβία και στη Σλοβενία, ένας στην Ολλανδία, όπως και στη Βρετανία και στη Σουηδία.

Μετά το κύμα κακοκαιρίας από τη Σιβηρία, η νότια Βρετανία και η Ιρλανδία χτυπήθηκαν από τη θύελλα Έμμα, η οποία προκάλεσε τον αποκλεισμό δρόμων, καθήλωσε αεροπλάνα και διέκοψε την κυκλοφορία τρένων.

Τουλάχιστον 24.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην Ιρλανδία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το χρηματιστήριο έκλεισε, όπως και όλα τα σχολεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

Στην Βρετανία ένα κοριτσάκι επτά ετών σκοτώθηκε στην Κορνουάλη σε τροχαίο όταν ένα αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και έπεσε λόγω του πάγου σε ένα σπίτι, σύμφωνα με το BBC. Δεκάδες επιβάτες αποκλείστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας σε τρένα στη νότια Αγγλία.

Ο στρατός κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει στη διάσωση εκατοντάδων οδηγών που είχαν κολλήσει στο χιόνι και στη μεταφορά στον τόπο εργασίας των εργαζομένων στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS). Οδικές αρτηρίες έχουν αποκλειστεί, σχολεία έχουν κλείσει και πτήσεις έχουν ακυρωθεί στη Βρετανία.

 

57 ανθρώπους έχει σκοτώσει το «τέρας τής Σιβηρίας» σε 13 χώρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here