Σε δίκη ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν

0
30

O πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος πρόεδρος Φρανσουά Φιγιόν παραπέμπεται σε δίκη για τις εικονκές θέσεις εργασίας της σύζυγου του Πενελόπ, η οποία αμειβόταν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώως συνεργάτις του, όπως γράφει η εφημερίδα Le Monde. Πρέπει να δώσει λόγο για «υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων», «αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων κεφαλαίων», «κατάχρηση κοινωνικών αγαθών» και «μη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή».

Ο συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού εξέφρασε από την πλευρά του τη λύπη του για το γεγονός ότι η παραπομπή διαβιβάσθηκε δια του Τύπου πριν ενημερωθεί ο κ. Φιγιόν και η υπεράσπισή του. «Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το πνεύμα με το οποίο διεξήχθη ολόκληρη αυτή η έρευνα και θα αντιδράσουμε επί της ουσίας όταν θα λάβουμε γνώση αυτού του εγγράφου», σχολίασε.

Η οικονομική εισαγγελία είχε αρχίσει έρευνα μετά τις αποκαλύψεις της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaine, στις 25 Ιανουαρίου 2017, που αποδείχθηκαν μοιραίες για την υποψηφιότητα του Φιγιόν, ο οποίος αποκλείσθηκε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here