Αφιέρωμα της Lady Gaga στον Bowie

0
26

 

Η εκκεντρική τραγουδίστρια Lady Gaga θα τραγουδήσει προς τιμή του θρύλου της ροκ μουσικής David Bowie, που απεβίωσε τον περασμένο μήνα χτυπημένος από τον καρκίνο, στην τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι την 15η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η Lady Gaga θα αφιερώσει στον εκλιπόντα τραγουδιστή «μία διαθήκη για όλες τις αισθήσεις, έναν φόρο τιμής στο καλλιτεχνικό ταλέντο και την απεριόριστη δημιουργικότητα του ειδώλου» David Bowie, ενός καλλιτέχνη που αποτέλεσε για την τραγουδίστρια πηγή έμπνευσης, επισήμανε η Ακαδημία σε ένα δελτίο Τύπου.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο κιθαρίστας Nile Rodgers, παλιός φίλος του David Bowie που είχε κάνει την παραγωγή του άλμπουμ Lets Dance το οποίο κυκλοφόρησε το 1983.

Ο David Bowie, ένας από τους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 50 χρόνια, απεβίωσε την 10η Ιανουαρίου, σε ηλικία 69 ετών. Ο David Bowie ήταν ο εμπνευστής της μουσικής γκλαμ ροκ, ενώ δεν φοβήθηκε ποτέ να πειραματιστεί και με άλλα είδη μουσικής όπως τη σόουλ, τη τζαζ και την ηλεκτρονική μουσική.

Η επιτυχία του αποτυπώνεται κατά κάποιο τρόπο στον αριθμό των δίσκων που πούλησε: περισσότερους από 140 εκατομμύρια, αλλά και στην επιρροή που άσκησε και συνεχίζει να ασκεί στους συναδέλφους του.

Παρά την επιτυχία του, ο David Bowie κέρδισε μόλις ένα βραβείο Γκράμι κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, για ένα βίντεο κλιπ του. Τιμήθηκε επίσης με ένα βραβείο Γκράμι για το σύνολο της καριέρας του το 2006.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here