Αφηνίασε ο Ερντογάν: Οι Έλληνες φέρονται σαν Ναζί στους μετανάστες

0
54

Διολισθαίνει σε ολοένα και πιο επιθετικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας ο Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας ότι στόχος του είναι η δημιουργία εκρηκτικού κλίματος στις διμερείς σχέσεις.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις εικόνες  με τους μετανάστες στον Έβρο με τις θηριωδίες των Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτές οι εικόνες δεν έχουν καμία διαφορά με αυτά που έκαναν οι Ναζί με τις εικόνες από τα ελληνικά σύνορα», είπε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές. «Οι Έλληνες είναι έμμισθοι υπάλληλοι της Δύσης, λεγεωνάριοι».

Ενώ προέβαλε βίντεο το οποίο έδειχνε την προσπάθεια τουρκικής ακταιωρού να εμβολίσει σκάφος του ελληνικού λιμενικού. «Βλέπετε τι έγινε. Εμείς τους κυνηγάμε και αυτοί φεύγουν. Έτσι θα γίνεται από εδώ και πέρα».

Για τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο και για τις δηλώσεις Ερντογάν κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις.

Για τα γεγονότα στον Έβρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της. Προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανείς δεν πρόκειται να μπει από το παράθυρο, όποιος δικαιούται προστασίας να «χτυπήσει την πόρτα»», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here