Αφρίν: 5 Τούρκοι νεκροί από ανατίναξη τανκ -Θα συνεχίσουμε, λέει ο Ερντογάν

0
128

Η Άγκυρα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της «με αποφασιστικότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας την επιμονή της Τουρκίας να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στο Αφρίν παρά τις συνεχείς απώλειες στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας». Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 Ιανουαρίου με σκοπό να απομακρύνει τους Κούρδους και Ισλαμιστές μαχητές από το θύλακα της Αφρίν της Συρίας.
Και χθες Σάββατο, όπως ανέφερε το τουρκικό επιτελείο στρατού «πέντε τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν το τεθωρακισμένο τους άρμα δέχθηκε επίθεση από τρομοκράτες του PKK/YPG/PYD στην Αφρίν».

Mάλιστα, οι κούρδοι μαχητές ανέβασαν στο Τwitter βίντεο στο οποίο αναφέρουν ότι φαίνεται η στιγμή της καταστροφής του τουρκικού τανκ.

Στις δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει στην κατοχή της πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του αντιαρματικού πυραύλου που σκότωσε τους 5 Τούρκους στρατιώτες στη βόρεια Συρία, όμως είναι πολύ νωρίς να αποκαλύψει το όνομα της χώρας που προμήθευσε αυτό το όπλο στους Κούρδους μαχητές.

«Διαθέτουμε πληροφορίες, όμως δεν θα ήταν σωστό να το πούμε δημοσίως αν δεν βεβαιωθούμε απόλυτα» είπε και συμπλήρωσε: «Όποιος κι αν είναι εκείνος (που παρείχε το όπλο), τάχθηκε στο πλευρό των τρομοκρατών. Μόλις αυτό επιβεβαιωθεί, θα μοιραστούμε με όλον τον κόσμο αυτήν την πληροφορία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here