Αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές γειτονιές

0
86

Μεγάλες επιβαρύνσεις σε ακίνητα λαϊκών συνοικιών, που σήμερα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, θα φέρουν οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει τις αντικειμενικές κοντά στις εμπορικές αξίες, χωρίς όμως να μειωθούν τα έσοδα. Αυτό θα οδηγήσει σε ελάχιστη τιμή 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, από 600 με 700 ευρώ σήμερα, όπως γράφουν «Τα Νέα».

Σε πολλές λαϊκές συνοικίες της Αττικής, όπως η Δραπετσώνα, τα Ανω Λιόσια, το Κερατσίνι, η Ελευσίνα, οι αντικειμενικές τιμές αναμένεται να αυξηθούν ακόμη και πάνω από 20%-30%.

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αυξηθεί και ο ΕΝΦΙΑ στις περιοχές αυτές, καθώς υπάρχει δέσμευση στην τρόικα να μη διαταραχθούν τα έσοδα των 2 δισ 650 εκατ ευρώ ετησίως.και στον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να μη διαταραχθεί ο εισπρακτικός στόχος των 2,650 δισ. ευρώ.

Ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει τη συγκρότηση 75 επιτροπών σε όλη τη χώρα, οι οποίες μέσα σε 30 μέρες θα εισηγηθούν τις νέες αντικειμενικές τιμές, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here