Αγαθονήσι-ναυάγιο: Συγκλονίζει η μητέρα που θήλαζε το μωρό της

0
594

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας που διασώθηκε από το ναυάγιο στο Αγαθονήσι -εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένα βρέφος. Η γυναίκα θήλαζε το μωρό της την ώρα που έγινε το κακό.

«Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα. Εγώ θήλαζα το μωρό μου. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε», είπε, και τόνισε ότι χρειάστηκε να κολυμπήσει ένα μίλι μέχρι την ακτή για να σωθεί (πληροφορία τού Star).

Σοκαριστική είναι και η μαρτυρία του δύτη Γιάννη Καννέλη που συμμετείχε στις έρευνες διάσωσης.
«Πήγαινα κοντά τους να τους πιάσω να τους βάλω στην βάρκα πάνω στο σκάφος του λιμενικού. Και έκλαιγα, τρελαινόμουν. Έλεγα: «τι να κάνω τώρα»; Είναι πνιγμένος ο άνθρωπος, ειδικά τα παιδιά. Απίστευτο!Εγώ ήμουν κάτω στο βυθό και έκλαιγα. Δεν μπορώ να σας πω, ειδικά όταν είδα τα παιδιά αυτά, και ένα 10χρονο αγόρι λες και κοιμόταν πάνω στη θάλασσα, ένα κορίτσι 17χρονο… Τι να πω; Τα θυμάμαι και τρελαίνομαι. Στο σημείο που βγήκαν ήταν όλο σπηλιές. Κακός τόπος δηλαδή και ίσως χτυπάγανε… γιατί είδα μερικούς που ήταν τα μούτρα τους, τα χέρια τους χτυπημένα πάρα πολύ, πολλά χτυπήματα» ανέφερε  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Aντέννα.
Ο Γιάννης Κανέλλης βοήθησε να βγει σώος στη στεριά ο μοναδικός άνδρας επιζών, ο οποίος είχε μαζί στη βάρκα και τα παιδιά του. Όπως είπε, δεν βρήκε το θάρρος να του το πει ότι τα παιδιά του ήταν νεκρά.
«Αυτός είχε όπως μου είπε τρία παιδιά η γυναίκα του. Ο άνθρωπος είναι τρελαμένος, όταν γύρισα εγώ το πρώτο που βρήκα ήταν το αγοράκι του, ένα αγοράκι που είχε, τον ρώταγα τι φόραγε μου είπε, εγώ το βρήκα το παιδί δεν του είπα τίποτα, του λέω δεν ξέρω δεν το βρήκα, γιατί τι να του πεις του ανθρώπου, μετά βρήκα και τη γυναίκα του μετά ένα νεογέννητο το οποίο δεν βρέθηκε τι να του πεις του ανθρώπου τι να του πεις;» είπε στο δελτίο του Star.
Ο δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κοττόρος μίλησε στον Αντέννα:

«Ήταν κάτι που μας συγκλόνισε όλους, όταν οι δυο γυναίκες που ήταν μητέρες, η μία θήλαζε το μικρό της. Ήταν κάτι που μας συγκλόνισε. Το σκάφος ακινητοποιήθηκε από βλάβη στην μηχανή. Σταμάτησε η μηχανή. Πανικοβλήθηκαν, σηκώθηκαν όρθιοι, φοβήθηκαν και στην προσπάθεια τους αναποδογύρισε η βάρκα ανετράπη και εκεί έγινε το κακό».

Αγαθονήσι-Συγκλονίζει η μητέρα: Θήλαζα το μωρό μου την ώρα του ναυαγίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here