Αγωγή Βαξεβάνη κατά Ζαχαράκη -ΝΔ: Είσαι παπαγαλάκι τού Τσίπρα

0
168

Ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά τη μήνυση, κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, ζητώντας 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη δήλωσή της ότι ο δημοσιογράφος έχει καταδικαστεί ως συκοφάντης. Ο κ. Βαξεβάνης ζητεί, επιπλέον, να κρατηθεί έως ότου μεταμεληθεί.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό «να βρει το θάρρος να αναλάβει στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει».

Ειδικότερα αναφέρει: «Το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε μόνον στην ποινική δίωξη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη κινώντας προσφάτως την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της. Κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως. H αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη. Επειδή, όμως, η ΝΔ ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται, καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει. Ας ενημερώσει, τέλος, τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346».

O Kώστας Βαξεβάνης δεν έχει καμιά καταδίκη στο εφετείο για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here