Αχτσιόγλου, Ρουπακιώτης, Κρέτσος σε ρόλους-κλειδιά έως τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

0
76

Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής και να ξεινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος για την διενέργεια εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου. 

Στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έχει πάντα την ευθύνη της εκλογικής αναμέτρησης, θα αντικατασταθεί -όπως συνηθίζεται- ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα διεκδικήσει βουλευτική έδρα στη Μεσσηνία. Στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος προέρχεται από την ανανεωτική Αριστερά, έχει χρηματίσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και υπουργός Εργασίας και υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη το 2012, από την οποία είχε αποχωρήσει το 2013 λόγω του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα οριστεί ο Λευτέρης Κρέτσος, υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έως σήμερα και στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα δώσει τη μάχη του σταυρού ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Αθηνών.

Η Εφη Αχτσιόγλου θα αναλάβει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και θα τοποθετηθεί πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, που ήταν πρώτος το 2015, θα διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό στον δυτικό τομέα της Β΄Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here