Αισιόδοξος ο Επίτροπος Διεύρυνσης: Εφικτή η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ

0
59

Αισιόδοξος για μια συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων στο ζήτημα της ονομασίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην DW ο ευρωπαίος επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

Η Κομισιόν τάχθηκε την Τρίτη υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. «Και οι δύο χώρες έχουν καταφέρει πολλά τους τελευταίους μήνες και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε», δήλωσε στο Στρασβούργο ο ευρωπαίος επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

Για την ΠΓΔΜ ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ευρωπαϊκή της πορεία είναι το ανοιχτό ζήτημα της ονομασίας. Σε συνέντευξή του στην DW ο Aυστριακός επίτροπος Γιοχάνες Χαν διαβλέπει ωστόσο συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων:

«Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες εβδομάδες είναι εφικτή μια συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας. Νομίζω ότι οι σχέσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Την ίδια στιγμή και οι σχέσεις Σκοπίων-Σόφιας έχουν βελτιωθεί, με τις δύο χώρες να δρομολογούν την υπογραφή συμφωνίας καλής γειτονίας. Θεωρώ ότι η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια κάνει καλή δουλειά. Χαιρετίζω επίσης ότι η αντιπολίτευση διαδραματίζει πλέον έναν πιο εποικοδομητικό ρόλο, επέστρεψε στη Βουλή και συμμετέχει πιο ενεργά στην πολιτική ζωή, κυρίως ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here