Αλαφούζος «πυροβολεί» Μega-Kαλεί το ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο»

2
743

Πριν από 48 ώρες γράφαμε ότι δυο τηλεοπτικοί σταθμοί πιέζουν ασφυκτικά για να μπει «λουκέτο» στο Μega. Ο ένας σταθμός επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, με επιστολή που έστειλε στο ΕΣΡ.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, λοιπόν, αποφάσισε να στραφεί και επισήμως εναντίον τού Mega, ζητώντας από το ΕΣΡ να απορρίψει την πρόταση για μετατροπή του σε θεματικό κανάλι και να ρίξει «μαύρο» στην εκπομπή τού σήματός του, όπως προβλέπει ο νόμος για τα κανάλια που δεν διεκδικούν τηλεοπτική άδεια.

Στην επιστολή του ο Σκάι αναφέρει ότι εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ σε όλες τις επίσημες ενημερώσεις της εμφανίζεται ως λειτουργούσα ενημερωτικό και όχι θεματικό σταθμό. «Πώς προκύπτει, λοιπόν, εν τοις πράγμασι», αναρωτιέται, «ότι είναι θεματικός σταθμός»;

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι η λειτουργία τού Mega δημιουργεί συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού», που προκαλούν «μέγιστη ζημιά» στις άλλες τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Και αυτό διότι μεταδίδει συνεχώς επαναλήψεις -συνεπώς έχει μηδενικό κόστος προγράμματος- και, ταυτόχρονα, δεν ανταποκρίνεται στις λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις του (πληρωμή προσωπικού, προμηθευτών, παρόχου, ΑΕΠΙ κλπ). Έτσι, προσθέτει ο Σκάι, το Mega «κανιβαλίζει τη διαφημιστική αγορά«, δηλάει πουλάει τον διαφημιστικό χρόνο σε τιμές που δεν ενσωματώνουν κανένα λειτουργικό κόστος και καμία επένδυση, μειώνοντας τα έσοδα τών άλλων τηλεοπτικών σταθμών, που προσπαθούν να επιβιώσουν τηρώντας όλες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις αρχές και τους νόμους.

Τέλος, στην επιστολή του ο Σκάι, αναφέρει ότι οι μέτοχοι τού Mega έχουν δηλώσει πως δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να αναλάβουν το κόστος διάσωσης τής επιχείρησής τους. «Η αλλαγή φυσιογνωμίας τού προγράμματος μπορεί μόνο να διαιωνίσει την κατάσταση οριστικής αφερεγγυότητας, στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία, και να υποστηρίξει τεχνηέντως τη λειτουργία της, με την ανοχή των τραπεζών και των αρχών», καταλήγει.

Αλαφούζος «πυροβολεί» Μega-Kαλεί το ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο»

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχουν κατεβάσει στα τάρταρα το επίπεδο των προγραμμάτων τους, από το ένα σκουπίδι στο άλλο, οι πρώτοι που θέλουν τα κλείσει το Mega και παλεύουν γι’αυτό, είναι οι καναλάρχες της συμφοράς.
    Αφήστε το Mega να ζήσει, θέλουμε ενημέρωση, σοβαρότητα, άποψη, θέλουμε να μην υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, να κόψουν το λαιμό τους να βρουν λύση.
    Τελικά, αυτό που σχεδίασε η κυβέρνηση σχεδόν το πέτυχε. Μην μασάτε, μη σταματάτε, πολεμήστε τους!
    Με πιο σκληρό τρόπο, με αγώνες, με ενημέρωση των πολιτών για την καταστροφή σας, πολεμήστε τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here