Ο Αλαβάνος μοιράζει πιστοποιητικά ελληνοφροσύνης

5
45

Διαβάζω τη δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Όποιος -λέει- δεν υποστηρίζει το άσυλο, δεν είναι Έλληνας!!!

Είναι δυνατόν; Ο αποτροπιασμός που νιώθω, δεν βρίσκω άλλη λέξη, δεν οφείλεται φυσικά στο γεγονός ότι με τη δήλωσή του αυτή ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «στερεί» την ιθαγένεια από τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Γιώργο Καρατζαφέρη ή δεν ξέρω από ποιον άλλο, που θεωρεί ότι η έννοια του ασύλου -έτσι όπως ισχύει σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια- είναι παρωχημένη και κατάλοιπο ενός ηρωικού παρελθόντος, που καμία σχέση δεν έχει με το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Καθόλου.

Άλλωστε, ευτυχώς το ποιος είναι Έλληνας δεν το ορίζει ούτε ο Αλαβάνος ούτε κανένας άλλος πολιτικός ομοίων αντιλήψεων.

Νιώθω, όμως, τέτοια έκπληξη και απογοήτευση για τη δήλωση αυτή του Αλέκου Αλαβάνου. Για το ήθος της και τη βία που εμπεριέχει.

Δεν αντιλαμβάνεται, άραγε, ότι ακριβώς τα ίδια έλεγαν στον εμφύλιο οι ακροδεξιοί για τους κομμουνιστές; Μιάσματα, Βούλγαρους και προδότες, δεν τους αποκαλούσαν; Είναι δυνατόν να λέει «Αριστερός» ότι, όποιος έχει αντίθετη άποψη μαζί του δεν είναι Έλληνας; Γιατί αυτό λέει ο Αλαβάνος, ας μην κρυβόμαστε.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που νομίζω ότι πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Είναι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί η ελληνική Αριστερά και οι συνέπειές της.
Σκέφτομαι τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα για «ανυπακοή» και «πόλεμο».

Σκέφτομαι τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είχε την τύχη του Τυνήσιου δικτάτορα Μπέν Άλι αν δεν λεγόταν Παπανδρέου και ότι ο κόσμος θα τους πάρει με τις πέτρες.

Σκέφτομαι ανάλογες δηλώσεις από τον Αλέκο Αλαβάνο ότι θα φύγει κρυφά από την Ελλάδα ο πρωθυπουργός. Σκέφτομαι όλες αυτές τις δηλώσεις που δημιουργούν στην Ελλάδα ένα κλίμα πολεμικό, ένα κλίμα σύγκρουσης και ακραίας πόλωσης.

Και σκέφτομαι, ταυτόχρονα, τους αριστεριστές που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του Κώστα Σημίτη.

Σκέφτομαι τους αλήτες που γρονθοκόπησαν τον ανυπεράσπιστο Χατζηδάκη. Τους νταήδες που έχουν γεμίσει την Αθήνα με αφίσες που απειλούν τους δημοσιογράφους. Και αναρωτιέμαι. Δεν συνειδητοποιούν οι ηγέτες της ελληνικής Αριστεράς τι κλίμα δημιουργούν στην Ελλάδα;  Ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτού του εμφυλιο-πολεμικού κλίματος που δημιουργούν;

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Αλαβάνος αριστερός? Ας γελάσω.
    Ο κύριος 1% και κάτι ψιλά μισεί θανάσιμα τους έλληνες για το φτύσιμο που του έχουν ρίξει,κύρίως για τις επιλογές του και τις απόψεις του.
    Αξίζει άραγε να ασχολούμαστε με αυτόν τον κύριο.
    Τελείωσε!!!!!

  2. Τελικά έχουμε μέσα μας το εμφύλιο-πολεμικό και τη βλαχια για το ξένο έστω και αν αυτό είναι σκουπίδι.Και φυσικά η »αριστερά» από κοντά.Χρονια τωρα τα αριστερα τρεχουν για ολα τα βασανισμενα του πλανήτη αυτου.Οι του κκε στελναν διακοπες τα μελη τους στο κιεβο μετα το τσερνομπιλ ωστε να δειξουν οτι ολα αυτα ειναι σπέκουλα της δύσης απο την άλλοι οι εσωτερικαριοι εκθείαζαν τους πράκτορες-ιδρυτες της »αλληλεγγύης» στη πολώνια.Και τωρα με τους μετανάστες πάλι η ιδία υπερβολή οι μισοί λένε »στη φαλκονερα»και οι άλλοι μισοι »δώστε τα όλα». Κάποιος να υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here