Η αλαζονεία του Γιώργου και των «κηπουρών» – Αποκάλυψη τώρα

11
30

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι τόσο συνταρακτικές, ώστε νομίζω ότι αξίζει να σταθεί κανείς λιγότερο στην ίδια την αποκάλυψη και περισσότερο στο συμπέρασμα, στο οποίο αυτή οδηγεί.

Πρώτα η αποκάλυψη:
Οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (δυο εξαδέλφες και οι σύζυγοί τους) πιάστηκαν με 6,3 εκατομμύρια ευρώ, κατατεθειμένα στην Ελβετία, αλλά αδήλωτα στην ελληνική εφορία.
Σκαστή περίπτωση φοροδιαφυγής και καραμπινάτο αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών προφανώς «αμάρτησε» για τις εξαδέλφες του και, πλέον, οδεύει προς το εδώλιο του  κατηγορουμένου με βαρύτατες κατηγορίες. Το ίδιο και εκείνες -μετά συζύγων.

Τώρα το συμπέρασμα:
Η ενέργεια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να σβήσει τα ονόματα των συγγενών του και να αποτρέψει κάθε φορολογικό και ποινικό έλεγχο σε βάρος τους, αποδεικνύει την ασύλληπτη αλαζονεία και την ασυγχώρητη ελαφρότητα της διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Πίστευε ο τότε παντοδύναμος και ανεξέλεγκτος υπουργός Οικονομικών πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς την παραμικρή επίπτωση. Έκοψε, έραψε και -φυσικά- ουδέποτε πρωτοκόλλησε τη λίστα που ήρθε επισήμως από τη Γαλλία, με συνοδευτικό έγγραφο το οποίο επιβεβαίωνε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φορολογικό έλεγχο. Αντέγραψε το πρωτότυπο cd, το αλλοίωσε και έστειλε ένα πετσοκομμένο usb στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο κυβέρνησε τον τόπο, επί δυο χρόνια, η κυβέρνηση Παπανδρέου. Με το 44% των ψήφων του λαού ως προίκα και με 10 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ , που έμπαινε σε συγκρουσιακή περίοδο για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή, κυριαρχήθηκε από αλαζονεία και αυθαιρεσία.

Άνθρωποι από το πουθενά, με μοναδικό κριτήριο την αφοσίωσή τους στον αρχηγό, θεώρησαν ότι το κράτος είναι οι ίδιοι -ως νέοι Λουδοβίκοι 14οι, τρομάρα τους- και ανέλαβαν τη ολοκλήρωση της καταστροφής της χώρας, που είχε ήδη ξεκινήσει στην πενταετία Καραμανλή.

Χωρίς καμιά γνώση, εμπειρία και προβλεπτικότητα, αλλά με περίσσεια αυταρέσκεια και αυθάδεια, της έδωσαν τη χαριστική βολή. Δέσμιοι του απατηλού προεκλογικού συνθήματος «λεφτά υπάρχουν», δεν έκαναν το παραμικρό για να σταματήσουν τον κατήφορο, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν γυμνούς στην υπογραφή του πρώτου καταστροφικού. Μνημονίου.

Δυστυχώς για τη χώρα, στην πιο κρίσιμη μεταπολεμικά στιγμή της, κυβερνήθηκε από μια πολιτική παρέα ανίκανων, αλαζόνων και, τελικά, μοιραίων ανθρώπων, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο«Να καταλάβουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ!»
Επόμενο άρθροΜας συγχωρείτε …λάθος!
Η Άτροπος είναι γειτόνισά μας. Καθενός και καθεμιάς από μας. Εργάζεται με μειωμένες στο μισό αποδοχές, έχει ήδη περάσει στην ανεργία ή δεν μπορεί καν να βρει την πρώτη της δουλειά. Είναι 30, 40 ή 50 χρονών και δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα. Σπούδασε, προσπάθησε, ήλπισε, επένδυσε στη γνώση και το ταλέντο. Και τώρα σκέφτεται το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. Όπως έκαναν στη δεκαετία του '60 οι γονείς της, που πήγαν ως ανειδίκευτοι εργάτες (γκασταρμπάιτερς) στη Γερμανία...

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μισό το άρθρο σας αγαπητέ..Και είναι μισό,διότι δεν αναφέρεται καθόλου το όνομα του βενιζέλου..κάκιστα πιστεύω..και πολύ θα ήθελα να μάθω το γιατί..πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι στο απυρόβλητο..

 2. Δεν ξέρω αν λέγεσαι Άτροπος, Κλωθώ ή Λάχεσις.
  Δεν ξέρω επίσης αν η διακυβέρνηση gap ήταν αποτέλεσμα της κακής μας μοίρας.
  Δεν ξέρω ακόμα τι έλεγες, τι έγραφες και ποιόν υποστήριζες το μοιραίο εκείνο διάστημα.
  Εκείνο που πάντα ήξερα και αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα είναι ότι:

  1) O gap υπήρξε ο κηπουρός των Αμερικανών, τραπεζιτών, τοκογλύφων και κάθε σκοτεινού κυκλώματος. Εκτελεστική μαριονέτα τον αποκάλεσαν προσφάτως.
  2) Κυβερνούσε με emails και άνωθεν και έξωθεν εντολές (οικογενειακή παράδοση).
  3) Ως αρχικηπουρός, χρησιμοποίησε βοηθούς κηπουρούς, είδος που βρίθει στο pasok – diaploki. (δεν θα μας ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας…).
  4) Τον ανέδειξε, τον πρόβαλε, τον στήριξε, τον κάλυψε όσο κανένα άλλο, πριν και μετά το δημοσιογραφικό κατεστημένο. Τον προστατεύει ακόμα και σήμερα.

  Υπ αυτήν την έννοια κ Άτροπος, υπήρξες μια κηπουρός, των κηπουρών, του αρχικηπουρού του συστήματος. Και ως κακή κηπουρός, φρόντισες τα πιο βλαβερά ζιζάνια και παράσιτα. Σήμερα δε, από «επαγγελματική» διαστροφή θεωρείς τους σκεπτόμενους πολίτες βλίτα, χωρίς μνήμη, κρίση και λογική.
  Καληνύχτα μπάρμπα Στάθη, όποιος και αν είσαι…..

 3. Τι να; σχολιάσει κανείς;. Μας έχει πιάσει μελαγχολία..
  Ηθελα να ήξερα άπό τόσες κυβερνήσεις που περάσανε καμία δέν κατάλαβε ότι αύτό που κυβερνουσαν δέν ήταν κράτος Ο ένας παραλάμβανε ένα έκτρωμα και τό παρ΄εδιδε στό έπόμενο χειρότερο.
  Απελπησία , μελαγχολία άπαισιοδοξίααύτά όλα κουβαλάμε έμείς οι άπλοί άνθρωποι αύτή την έποχή.
  Όσο για το Σαμαράς μας φλόμωσε στα ψέματα με τα 18 δισπου είχε για τις άνάγκες κ.λ.π

 4. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή, ή αν θέλεις,αυτοί που πραγματικά έχουν τον έλεγχο, έκαναν αυτό που ήθελαν, μια καλή τελευταία γερή μπάζα.Δεν ήρθαν με σκοπό να κυβερνήσουν,αυτό το έχουν στο τσεπάκι τους.Η Ελλάδα ήταν μια κότα με χρυσά αυγά,όχι παραγωγής της,αλλά δανεικά.Μεταξύ τους την είχαν βρει μια χαρά στην μοιρασιά,αλλά λογάριαζαν χωρίς τον κτηνοτρόφο.Όντα με φυλακισμένοι στο κοτέτσι, με τα αυγά στο χέρι, και μη θέλοντας να τα αφήσουν κανένα πίσω, λόγω απληστίας και υποχρεώσεων, έπρεπε να βρουν ένα σχέδιο να τα βγάλουν έξω. Από αυτή την άποψη, όχι μόνο πήραν τα τελευταία αυγά, αλλά έβαλαν σε υποθήκη και όποια μελλοντικά υπάρξουν με αντάλλαγμα την τελευταία καλή μπάζα. Γι’αυτό από το λεφτά υπάρχουν, και το προχωράμε μαζί του Γιωργάκη, ξαφνικά πήγαμε στις απειλές τότε του τύπου θα κάνω δημοψήφισμα για το ευρώ. Αφού έκανε τα κουμάντα του, (έβγαλε και ένα χαρτζιλίκι από το χρηματιστήριο), πήρε το καλαθάκι με τα αυγά που του αναλογούσαν, και πήγε στο καλό. Για τον σκοπό τους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν απολύτως επιτυχημένη, με μοναδικό παραστράτημα τον κύριο Παπακωνσταντίνου. Αυτός έπαιξε και έχασε. Στην πολιτική δεν εγκαταλείπει ποτέ τελευταίος το πλοίο ο καπετάνιος, αλλά πάντοτε αυτός που είναι πιο εκτεθειμένος. Γιατί σίγουρα δεν ήταν μόνος στου στο παιχνιδάκι κρυφτού της λίστας, απλά στον πανικό να εξαφανίσουν τα στοιχεία πριν πηδήξουν από το πλοίο,και λόγω του πανικού τους επειδή βρίσκονταν σε μία πρωτοφανή θέση γι’αυτούς (δεν πίστευαν ποτέ ότι θα τους είχε ελέγξει κάποιος εκτός Ελλάδας), κάποιοι έμειναν πίσω. Και φυσικά δεν γινόταν να αμαυρωθεί ο ένας και μοναδικός σωτήρας του ΠΑΣΟΚ κύριος Βενιζέλος, δεν θα το επέτρεπε η κληρονομιά του ονόματός του.

 5. Η (ανώνυμη) ανθρωποφαγία σε όλο της το μεγαλείο. Η εμπάθεια απίστευτη. Η απλοποίηση και το ψέμα σε πρώτο πλάνο. Για κλάματα…..

 6. DYSTYXOS DEN GRAFETE OTI H ELLADA ALLAXE APO TO 1981 KAI TO 1986 ME TO TSOBOLA DOSTA OLA! HMOYN PASOK ALLA EFYGA ( EYTYXOS) TO 1986 GIA THN AYSTRIA!

  H ELLADA MAS ELLAXE KAI O ELLHNAS ALOTRIOQHKE META TO 1981 KAI OTAN EBALE TO DAKTYLO STO MELI GLYKAQHKE TOSO POLY POY PHRE OLO TO BAZO !

  OLOI FTAINE KAI KANEIS DEN EKANE KATI GIA THN PATRIDA ! MONO GIA TOYS PSHFOFOROYS EKANAN DORA KAI PROSLHPSHS STO DIMOSIO! TORA KLENE GIA TOYS 2600 THS ERT GIA TA 1600000 ANERGOYS POY DEN EXOYN STON HLIO MOIRA POIOS MHLA ! MONO ME MIA ANAGENHSH TOYS KRATOYS ME NEOYS ( KATO TON 35 ETON ) ISOS YPARXH ELPIDA !

 7. Εδώ ταιριάζει το , ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ,
  Αυτοί , ΟΛΟΙ , καλά κάνανε, να σας θυμήσω όμως και τον λαό μας, τι έλεγε, σε όλες τις εποχές.
  όπως Γιώργο άλαξέ τα όλα, λεφτά υπάρχουν, χειροκροτήματα παντού και πανταχού, το μυαλό στα κάγκελα του ρουσφετιού με τα αριστερά κόμματα να ζητάνε 5νθήμερη εργασία με κατώτατο μισθό 1200 ευρώ, ενώ ήξεραν ότι η χώρα δανείζεται για να τα βγάλει πέρα.
  Σε όλους τους οργανισμούς του δημόσιου το ΠΑΜΕ είχε την πλειοψηφία , ποιός τους διόριζε αυτούς τους κομουνιστές, ασφαλώς η διαπλοκή με τα αστικά κυβερνητικά κόμματα, δηλαδή δώσε και λαβείν, και όλοι πέρασαν καλά και εμείς την τύχη μας την μαύρη. Επρεπε δηλ. να έρθει η τρόικα για να μάθουμε ότι π.χ οι κ.κ Λυριτζής και Οικονόμου , είχανε αμοιβές 230.000 ο καθένας για ένα εξάμηνο ?? ΤΕΛΟΣ

 8. Υπουργός ήταν κάλυψε την οικογένεια για 6.3 εκατομμύρια,αν ποτε αποδεικτή ένοχος k όταν βρούν την αληθινή δισκέτα.
  Tα δισεκατομμύρια που κάλυψαν τα λαμόγια τις εφορίας k κυβέρνησις όλα αυτά τα χρονια στις λίστες που δεν μιλάει κανεις τι γίνετε? Πολύ θέατρο υποκρισίας.
  Όσο για τον K. Γ.A.Παπανδρέου aυτός ανακάλυψε όλα τα κακά ενός ακυβέρνητου κράτος δικαιου, άλλοι τα εφάρμοσαν, γιατί πρέπει να σωθεί η χωρα, τον Παπανδρέου βρίζουν για εκτόνωση,επειδή τιμώρησε το βρώμικο 40% k ΠΑΣΟΚ .

 9. υπαρχει μια παρεξηγηση εδω συνελληνες μου…δεν εχουμε συνειδητοποιησει οτι η καθε κυβερνηση ειναι υπαλληλοι μας,που εμεις διορισαμε.Απο την στιγμη που δεν αντιλαμβανομαστε την ιδιοτητα μας και την θεση μας στην Δημοκρατια ,αυτοι οι πολιτικοι υπαλληλισκοι, κανουν οτι θελουν.Αντι να τους απολυουμε δια της ψηφου μας, τους στηριζουμε γιατι παντα μας πειθουν με ηλιθιους και γνωστους τροπους για την ειλικρινια των προθεσεων τους.Στην Δημοκρατια των προγονων μας ,ετρωγαν τουλαχιστον εξορια.Ενα κρατος που δεν σεβεται τον πολιτη δεν εχει καμμια σχεση με αυτο αυτο που λεγεται Δημοκρατια.Αγνωστη μμου Ατροπε,χαιρομαι παντα να διαβαζω τα αρθρα σου,τα οποια χαρακτηριζονται απο απλη λογικη και ανθρωπια..στοιχεια που εκλειπουν μονιμα πλεον απο τον φλουφλη νεοελληνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here