Αλεξία Μπακογιάννη: Αναβιώνουμε απίστευτο εφιάλτη

0
156

Αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή αλλά και για τα συναισθήματά της όταν είδε τον Δημήτρη Κουφοντίνα να βγαίνει από τη φυλακή μίλησε στον ΑΝΤ1 η Αλεξία Μπακογιάννη.

«Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Δυστυχώς όλη αυτή η διαδικασία το βασικό πράγμα που κάνει είναι ότι αναβιώνει έναν απίστευτο εφιάλτη. Αναβιώνει ότι αρνητικό μπορεί να είχες ζήσει σε όλη σου τη ζωή. Σε κάνει νομοτελειακά να μην έχεις εμπιστοσύνη σε βασικά ζητήματα από τα οποία κρατιόσουνα με το ζόρι, όπως είναι η δικαιοσύνη και οι θεσμοί απέναντι σε κάτι το οποίο ήταν πάρα πολύ άδικο και σου δίνει μια αίσθηση ότι η αδικία αυτή δεν σταματάει ποτέ και πουθενά», είπε η κόρη του αδικοχαμένου Παύλου Μπακογιάννη που ήταν 13 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας της.

Όσο για το τι θα του έλεγε αν μιλούσε μαζί του, η Αλεξία Μπακογιάννη είπε «δεν μπορώ να διανοηθώ να μιλήσω μαζί του. Θεωρώ ότι έχω κάνει προσπάθεια κι εγώ κι ο Κώστας, όλα αυτά τα χρόνια για να τιθασεύσουμε το μίσος μας και την οργή μας, προσπαθώντας συμβολικά να μιλάμε για το θέμα της τρομοκρατίας με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να μην ξαναζήσουμε αυτά τα φαινόμενα στην χώρα μας υπερασπιζόμενοι το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη και το έχουμε κάνει με κόστος δικό μας προσωπικό και έρχεται το χθεσινό να μας τα κάνει όλα αυτά πολύ δύσκολα».

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι το θέμα της άδειας μπορεί να αντιμετωπιστεί πολιτικά, ωστόσο όπως είπε «το πρόβλημα σε αυτή τη διαδικασία είναι μεταξύ όλων των άλλων και ο συμβολισμός. Κάτι το οποίο φαινόταν αδιανόητο γίνεται τώρα κανονικό. Γιατί άπαξ και έγινε μια φορά θα ξαναγίνει. Το μήνυμα που στέλνει αυτό είναι ότι αυτός ο δολοφόνος που θριαμβολογούσε για τις δολοφονίες του και πήγαινε και γλένταγε την ίδια ημέρα που για την μάνα μας και εμάς άλλαζε όλη μας η ζωή και ο οποίος ακόμα δεν έχει μετανοήσει, λέει ότι αυτό είναι το κανονικό και το σωστό».

Η Αλεξία Μπακογιάννη άφησε αιχμές και για τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης. «Ο κ. Κοντονής μίλησε για την Ηριάννα και έκρινε τη δικαιοσύνη και καλά έκανε. Σήμερα γιατί δεν έρχεται να κάνει το ίδιο και για μένα. Γιατί δεν έρχεται για εμένα και τους συγγενείς των άλλων θυμάτων να πει ότι ξέρετε δεν μπορούσα να κάνω κάτι για την απόφαση της δικαιοσύνης, αλλά διαφωνώ. Να στείλει κι αυτός μαζί μου ένα μήνυμα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια, δεν το κάνε όμως κι αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΝΤ1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here