Αμερικανική αρμάδα για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

0
268

Η ιστοσελίδα Ahval, αλλά και το Sputnik, αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα θα φτάσουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εν όψει των γεωτρήσεων της Exxon Mobil, αμερικανικά πλοία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο αεροπλανοφόρο «Iwo Jima» (LHD-7) (δείτε το σχετικό βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης), το οποίο είναι ένα αμφίβιο πλοίο επιθέσεων κατηγορίας Wasp. Πήρε το όνομά του από τη Μάχη του Iwo Jima, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, που οδήγησε στην αμερικανική κατάληψη του νησιού Ίβο Τζίμα κατά τη διάρκεια της αποστολής του Ειρηνικού Ωκεανού του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το αεροπλανοφόρο υπηρετεί στον Αμερικανικό Στόλο από τον Ιούνιο του 2001 και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και η παροχή βοήθειας και υποστήριξης στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα Κατρίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού, το «USS IWO JIMA» έφτασε στη Νάπολη μεταφέροντας ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, καθώς και δυόμισι χιλιάδες πεζοναύτες της 26ης Μονάδας Επέμβασης. Η δύναμη αυτή εντάχθηκε στο επιχειρησιακό δυναμικό του 6ου Στόλου την 21η Φεβρουαρίου.

Eπιπροσθέτως, η αμερικανική ναυτική δύναμη διαθέτει ακόμη πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «ARLEIGH BURKE CLASS», τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικάνοι ενίσχυσαν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, αποστέλλοντας επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες, πέρα από τα κλασικά οπλικά συστήματα, τα ελικόπτερα και τα μαχητικά τύπου «Harriers», διαθέτουν και ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού «MV-22 OSPREY».

Πηγή: sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here