Αμετακίνητος ο Ερντογάν: Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα στους πρόσφυγες

0
32

Aμετακίνητος στην επιθετική γραμμή για τους μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα παραμένει ο Ταγίπ Ερντογάν. Οι επαφές του στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της Ευρωπϊκής Ένωσης δεν πήγαν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του και, έτσι, επέστρεψε στην Τουρκία και στις γνωστές του θέσεις.

«Δεν έχουμε σχέδια να κλείσουμε τις πόρτες στα σύνορα. Η πρότασή μου στην Ελλάδα; Ανοίξτε τα σύνορά σας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αφήστε τους να μετακινηθούν από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης», είπε σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Και πρόσθεσε: 

«Η Ελλάδα δεν γνωρίζει το διεθνές Δίκαιο. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναστροφή στα θέματα αυτά. Πρέπει πρώτα να μάθει το Διεθνές Δίκαιο, να διαβάσει τη Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρέπει να ξέρουν ότι η στάση που υιοθέτησαν στη μεθόριο ήταν δολοφονική. Υπάρχουν 4-5 πρόσφυγες νεκροί στα σύνορα. Δεν θα το αφήσουμε εκεί. Θα αποκαλύψουμε τους ανθρώπους που γύμνωσαν με όλες αυτές τις φωτογραφίες που θα παρουσιάσουμε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών φέτος. Τώρα κλείνουν τα σύνορα με συρματοπλέγματα, λες και δεν ήταν αρκετά».

Αναφερόμενος δε στις ευρωτουρκικές σχέσεις σημείωσε:

«Έχουμε κάνει πολλά βήματα και θα συνεχίσουμε. Η Τουρκία πλήρωσε μεγάλο τίμημα για την εκεχειρία και την προστασία των αμάχων στην Ιντλίμπ της Συρίας, τώρα πρέπει να κάνει κι η ΕΕ αυτό που της αναλογεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here