Αναπληρωτής πρύτανης ΑΠΘ: Οι ομηρίες θα συνεχίζονται όσο είναι ανεκτές από την κοινωνία

0
50

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Λαόπουλος, Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού στο ΑΠΘ αναφέρθηκε στην ομηρία του από φοιτητές μαζί με άλλα οκτώ μέλη. «Όσο οι καταλήψεις και οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους θεωρούνται επιτρεπτές και ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι ζήτημα του πανεπιστήμιου, αλλά της κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Λαόπουλος και συμπλήρωσε: «Μπορεί να μην κινδυνεύσαμε σωματικά από τους φοιτητές, αλλά σίγουρα υποστήκαμε ένα είδος βία» συμπλήρωσε ο ίδιος αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό.

Ο κ Λαόπουλος ενημέρωσε ότι επρόκειτο για 40 φοιτητές που απαιτούσαν από το πανεπιστήμιο να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. «Είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, πολιτικά εκτός του κοινοβουλίου», ανέφερε επίσης.

«Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν είχαμε κανένα σημείο επαφής για να μπορέσουμε να έχουμε διάλογο μαζί τους. Μόνο η αστυνομία μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά εμείς χθες δεν την καλέσαμε, παρά μόνο το υπουργείο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here