Αναστάτωση στην Κεντροαριστερά: Καταγγελίες για σταυρωμένα ψηφοδέλτια

0
114

Έντονες αντιδράσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς μετά από καταγγελίες στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για διακίνηση «σταυρωμένων» ψηφοδελτίων από υποψηφίους, χωρίς όμως να αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα.

Το θέμα ήρθε στηνεπιφάνεια μετά από ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου που επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες αναφέροντας πως «αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή. Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει τη μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος έγινε λόγος για παλαιοκμματικές μεθοδεύσεις.
«Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του ’70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς, μάλιστα, που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όμως και από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά υπήρξε έντονη αντίδραση με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη να αναφέρουν πως «παλαικομματικοί είναι όσοι ήθελαν να είναι περιοριμένος ο αριθμός των καλπών για να μην υπάρχει άνεση συμμετοχής και ψηφοφορίας, καθώς και όσοι τυπώνουν και διακινούν ψηφοδέλτια εκτός των όσων έχουν συμφωνηθεί στην Επιτροπή Αλιβιζάτου».

Το επιτελείο του Γιώργου Καμίνη δήλωσε: «Δεν έχουμε παραλάβει τυπωμένα ψηφοδέλτια».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να αποσυρθούν τα τυπωμένα ψηφοδέλτια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here