Αναστολή πλειστηριασμών για μία εβδομάδα για λόγους ασφαλείας

0
64

 

Οριστικά δεν θα γίνουν σήμερα πλειστηριασμοί, λόγω της πορείας διαμαρτυρίας για την επέτειο της δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα πριν από εννέα χρόνια αλλά και λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των συμβολαιογράφων έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνουν, αφού προηγουμένως έκανε συνεννοήσεις με την ελληνική αστυνομία και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«To Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, τα οποία έχουν έδρα στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες και τυχόν ενδιαφερόμενους, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 πλειστηριασμοί στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, λόγω των εκτεταμένων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μέτρα αυτά ενδέχεται να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη πρόσβαση στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, τόσο των συμβολαιογράφων όσο και των λοιπών νομίμων συμμετεχόντων στη διαδικασία των πλειστηριασμών και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι ρητή πλέον η δέσμευση της πολιτείας για την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here