Ανατροπή: DNA άγνωστου άνδρα στα νύχια της Ζέμπερη

0
165

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, μετά τα αποτελέσματα ανάλυσης DNA, καθώς στα νύχια της δεν εντοπίστηκε το DNA του Μανώλη Σοροπίδη, που έχει συλληφθεί για την υπόθεση.

Αντιθέτως, τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η άτυχη εφοριακός πάλεψε με κάποιον άλλον προτού δολοφονηθεί στο Β Νεκροταφείο, σύμφωνα με όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Μεικτό γενετικό προφίλ του Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Τούνελ», DNA του φερόμενου ως δράστη δεν υπάρχει κάπου αλλού. Στον χώρο του κοιμητηρίου βρέθηκαν και μείγματα άλλου γενετικού υλικού, αλλά  δεν είναι καλής ποιότητας και δεν μπορούν να δώσουν σαφές αποτέλεσμα.

Εμφανίζεται σαν πειστήριο ένα κρητικό μαχαίρι που φέρει αποτυπώματα μόνο στη θήκη του.  Με αυτό φέρεται ο Σοροπίδης να σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη. Κανείς όμως ειδικός δεν απάντησε στο καυτό ερώτημα αν τα θανατηφόρα τραύματα στην εφοριακό, είναι συμβατά με το συγκεκριμένο μαχαίρι.

Τις πληροφορίες του «Τούνελ» επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία  η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλά διαφορετικά δείγματα. Είκοσι ένα από αυτά, δεν είχαν αξιοποιήσιμο αποτέλεσμα.

«Σίγουρα υπήρξε στο χώρο του κοιμητηρίου το γενετικό υλικό του δράστη όπως έδειξαν οι χαρτοπετσέτες που βρέθηκαν εκεί και για τον λόγο αυτό είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», τόνισε η κ. Παναγοπούλου.

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη ανέφερε πως στο μαχαίρι που έχει στα χέρια της η Σήμανση σαν πειστήριο εγκλήματος, υπάρχει δείγμα γενετικού υλικού ανδρός που δεν είναι του κατηγορούμενου.

«Περιμένουμε να μας πει την αλήθεια. Μέχρι τότε σκοπεύουμε να ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο γενετιστή για να φωτιστεί η υπόθεση και επιμένουμε στην αναπαράσταση».

Ο 58χρονος πρόκειται να κληθεί σε νέα απολογία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σοροπίδης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού, αρχικά είχε ομολογήσει τη δολοφονία της Ζέμπερη, αλλά σε συμπληρωματικά υπομνήματά του υποστηρίζει ότι ο ίδιος την τραυμάτισε και κάποιοι άλλοι την σκότωσαν. Μάλιστα, μιλά για δύο άνδρες, τον «Χάρη» και τον «Ψηλό», που του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό και έχει κατονομάσει ένα δικηγόρο ως ηθικό αυτουργό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here