Ανδρουλάκης: Nα πάρουμε τον στρατηγικό μας χώρο πίσω κι όχι να είμαστε τεταρτοπέμπτοι (BINTEO)

0
32

 

Την πολιτική του πρόταση για το μέλλον της Κεντροαριστεράς παρουσίασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ ενός μοντέλου δημοκρατικής «Ελιάς» και δεσμεύτηκε ότι, εάν αναδειχθεί επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, θα προωθήσει τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου εντός του έτους.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία στον Βόλο ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύθηκε ότι θα παραμείνει στην παράταξη όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να αναδείξουν τον ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Ο υποψήφιος πρόεδρος ανέφερε ότι στρατηγικός εχθρός της προοδευτικής παράταξης είναι η Δεξιά, ωστόσο, πρέπει να εκδιωχθεί από τον χώρο και ο κ. Τσίπρας. «Αν θέλουμε να ξαναχτυπηθούμε επί ίσοις όροις με τη ΝΔ, πρέπει να πάρουμε το στρατηγικό μας χώρο πίσω κι όχι να είμαστε τεταρτοπέμπτοι και να λέμε ίσες αποστάσεις. Ποιες ίσες αποστάσεις; Ενώ έχεις κάποιον ο οποίος σε διώχνει, σε βάζει στο περιθώριο;» αναρωτήθηκε ο ίδιος, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Περιγράφοντας με πολιτικούς όρους τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η νέα παράταξη που δημιουργείται, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως πρέπει «να πάμε σε ένα πρότυπο της “Δημοκρατικής Ελιάς” όπως Ντ’ Αλέμα και θα εξελιχθούμε σε politico democratico», και συνεχίζοντας ανέφερε: «Εάν ηγηθώ της Κεντροαριστεράς θα μεσολαβήσει μέσα στο χρόνο ιδρυτικό συνέδριο, που το κάθε μέλος -είτε ανήκει στη ΔΗΜΑΡ, είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στο Ποτάμι είτε οπουδήποτε αλλού- θα είναι ισότιμο χωρίς ποσοστώσεις στο συνέδριο. Με καθολική ψηφοφορία ένα ενιαίο όργανο, όπου εκεί θα εισηγείται η ηγεσία, εκεί τα κόμματα και ο θεσμός θα λαμβάνει τις αποφάσεις. Έτσι θα αποφύγουμε και όσα συνέβησαν στη Βουλή με άλλες αποφάσεις να παίρνει το ΠΑΣΟΚ, άλλες η ΔΗΜΑΡ και άλλες το Ποτάμι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε συνεντεύξεις σε TRT και Astra TV, στον Βόλο, επεσήμανε: «Το σημερινό πολιτικό κατεστημένο όλων των κομμάτων, και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επιλέγει την ανεπάρκεια και τη μετριότητα» και συμπλήρωσε:

«Στο εξωτερικό υπάρχουν χιλιάδες νέοι Έλληνες με εξαιρετικές σπουδές οι οποίοι έφυγαν γιατί δεν είχαν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Να αγκαλιάσουμε αυτά τα παιδιά αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών με εμπειρία οι οποίοι δεν είχαν σχέση με τις πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία κι όλοι μαζί να αναγεννήσουμε την παράταξή μας».

Στηλίτευσε το πολιτικό κατεστημένο που στερεί σε σπουδαίους Ελληνες να πρωταγωνιστήσουν και να βοηθήσουν τη χώρα. «Το σημερινό πολιτικό κατεστημένο όλων των κομμάτων, και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επιλέγει την ανεπάρκεια και τη μετριότητα».

Σε ερώτηση για την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος, ανέφερε ότι «όποιος συνεχίζει να δημαγωγεί, όποιος ρουσφετολογεί, υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Η προσπάθειά μου είναι να έρθει ένα άλλο πολιτικό προσωπικό στο προσκήνιο που δεν θα πρεσβεύει αυτές τις παλιές αντιλήψεις που οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Θα έχει επάρκεια γνώσης, θα έχει νέο ηθικό κεφάλαιο κι αυτό που λέει, θα το εννοεί. Δεσμεύομαι πως ο προεκλογικός μας λόγος εάν μπούμε στην οποιαδήποτε κυβέρνηση θα είναι και μετεκλογική πρακτική».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here