Ανδρουλάκης: Στο νέο κόμμα θα συζητηθούν όλα από την αρχή

0
78

Με το «βλέμμα» στην αναμέτρηση με την Φώφη Γεννηματά την επόμενη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αφήνοντας αιχμές για «τζάκια στην πολιτική» ενώ έκανε αναφορές περί «πολιτικής ανανέωσης» και σχόλια για «αλλαγή γενιάς στο πολιτικό σύστημα».

Οκ Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές ότι ο β’ γύρος θα γίνει, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε το 50%.

«Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που έδωσαν μήνυμα ότι η παράταξη υπάρχει, κι ότι οι αντίπαλοι μας είναι οι μόνοι ηττημένοι» σχολίασε, ενώ τόνισε με νόημα πως στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. «Το δίπολο σπάει, αυτό είναι το μήνυμα του λαού (…) Η παράταξη είναι εδώ, εγγυώμαι και την ενότητα και την πολιτική ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη. Θα φτιάξουμε θεσμικό όχι αρχηγικό κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριο, όλα θα συζητηθούν (…) tabula rasa (λευκή πλάκα) – όλα από την αρχή» ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στόχος μας είναι μια παράταξη με ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα σκοτώσει το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία και θα επιλύει ζητήματα όπως η ανεργία και η δημογραφική γήρανση» είπε ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ήττας του την επόμενη Κυριακή τόνισε: «Ποτέ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, όλοι έχουμε μια πορεία, δεν εμπορεύομαι ότι θα είμαι εκεί».
Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι σε περίπτωση εκλογών, και στην πιθανότητα να μη σχηματίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, ο νέος φορέας υπό την ηγεσία του θα συζητήσει προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα». «Ειδάλλως δεν μπαίνω σε κυβερνητικό σχήμα για να βάλω πέντε – έξι υπουργούς στην κυβέρνηση» διευκρίνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here